Jump to content

Top igazolások a magyar kézilabda-bajnokságokban

2014. 09. 25. 09:09

A női kézilabda 12 legfontosabb nyári átigazolása közül hármat a Győri ETO ütött nyélbe – így értékelt legalábbis a handball-planet.com kézilabda szaklap, amelynek férfiakra vonatkozó listáján a top 12-ből négy veszprémi érkező. Felkerült még a 30-as listára egy Fradi-igazolás, valamint a Szeged lengyel válogatott kapusa.

A női átigazolási ranglista 4. helyén a Leipzigből a BL-győztes Győrhöz szerződő Susann Müller, a 9. helyen a Krim Ljubljanától érkező Jelena Grubisic, a 12. helyen a Randerstől a zöld-fehérekhez szerződő Macarena Aguilar szerepelt.

A Nantes-ból a Ferencvároshoz szerződő Katarina Tomasevics a 18. a listán, amelynek első helyén a Győrt elhagyó, s a Buducsnoszt Podgoricához visszatérő Katarina Bulatovics áll. A második a Ljubljanából Szkopjéba költöző Andrea Penezic, a harmadik a Thuringert a Fleury Loiret hívására elhagyó Alexandrina Cabral Barbosa lett.

A férfiaknál az 5. a német Christian Zeitz, aki a Kieltől érkezett („Ahhoz, hogy a legjobbakat legyőzzék, a legjobbaktól is játékost kell szerezniük” – állt a top 5 játékoshoz mellékelt rövid jellemzésben), a 6. a szlovén Gasper Marguc (Celje), a 11. a Szegedet elhagyó Mikler Roland, a 12. pedig a Hamburgból átigazolt svéd Andreas Nilsson.

A 30-as listára Mikleren kívül még egy magyar játékos fért fel, a Veszprémből a katari el-Dzsaishoz távozó Fazekas Nándor a 28. A Csurgóról Mikler helyére Szegedre érkező lengyel Piotr Wyszomirski a 26.

A férfi piac legfontosabb átigazolása a Hamburgból Kielbe szerződő Domagoj Duvnjak volt, a 2. helyre a Montpellier-től a PSG-hez igazoló Thierry Omeyer, a 3.-ra a Kieltől Barcelonába átigazoló Gudjón Valur Sigurdsson került.

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; kép: sportrajongo.hu/sport365.hu/zurnal24.si)