Jump to content

Női kézi BL: A Fradi tovább harcol az óvásért

2014. 09. 23. 21:33

Jogi útra terelődött a Ferencváros elbukott női kézilabda BL-selejtezőjének ügye, ezt a keddi sajtótájékoztatón Jeney Zsolt Ákos, az FTC elnöke mondta el.

A Fradi hivatalos óvását ugyan az EHF által formai okokra hivatkozva elutasította, ám az elnök szerint a klub felkészülten ment Lipcsébe, nemzetközi jogász is a delegátusában volt, akárcsak az óváshoz szükséges 1000 euró.

Jeney a következőképpen magyarázta el a félreérthető helyzetet: „A zsűrielnök azt mondta, egyeztetett az EHF versenybizottságának elnökével, aki azt mondta, nem kell leadni egy órán belül az írásos óvási szándékot. Ezt a delegátus írásba is adta. Mi ott helyben, a lefújás után a jelenlévő nemzetközi jogászunkkal együtt elkezdtük megfogalmazni az óvást, de azt mondták, hagyjuk, elég hétfőn 17 óráig eladni. Írásban elismerte, hogy átvette az 1000 eurót is. Leadtuk a papírt hétfőn délig, majd ma értesítettek, hogy kellett volna írásos óvás is. Továbbvisszük az ügyet nemzetközi jogászokkal, fellebbezünk az EHF-nél, meg akarjuk védeni az igazunkat.”

A botrányos körülmények között véget érő múlt heti mérkőzést követően a Ferencváros azért szeretne óvni, mert szerinte az utolsó lipcsei gólnál már azelőtt megszólalt a mérkőzés végét jelző duda, hogy a hazai játékos eldobta volna a labdát. A Fradi végül büntetőkkel kapott ki, így a hivatalos végeredmény szerint nem lehet ott a Bajnokok Ligája főtábláján.

Ha nem változik meg az EHF-döntés, a Fradi a KEK-ben folytathatja a nemzetközi kupaszereplését.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu,fradi.hu/fotó:hatharom.com)