Jump to content

Továbbra is veretlen a férfi vízilabdacsapat!

2014. 07. 21. 21:48

7-6-ra győzte le az olimpiai bajnok Horvátországot a világbajnok magyar férfi vízilabda-válogatott a budapesti Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén. Megilletődött első negyed után magához tért a csapat és szoros meccsen végül is ötödik győzelmét aratta. Érdekesség, hogy a 100%-os magyar válogatott hét gólját, hét különböző játékos lőtte.

Tét nélküli meccsre készülhetett hétfőn este a magyar férfi vízilabda-válogatott, hiszen a csoportelsőséget és a legjobb négy közé jutást már a németek ellen bebiztosította a csapat. Ennek ellenére a játékosok leszögezték, hogy ezt a mérkőzést is meg akarják nyerni.

A horvátok indíthatták a meccs első támadását, és Milakovic révén ők szerezték meg a meccs első gólját is. Jó néhány lehetőség adódott a magyarok előtt, de nem tudtunk gól dobni, ráadásul Sukno egy emberelőnyös helyzetet értékesítve megszerezte a horvátok második találatát, a magyar csapat számára 0-2-es hátránnyal ért véget az első nyolc perc.

A második ráúszásnál a magyarokhoz került a labda. Setka megszerezte a horvátok harmadik gólját, de végre nálunk is megtört a gólcsend, Hosnyánszky Norbert volt a találat szerzője. Erdélyi Balázs folytatta a felzárkózást, egy rendkívül pontos lövéssel juttatta a labdát a horvát kapuba. Az egyenlítő gólt Szívós Márton szerezte meg. Ezután egy ötméteres büntetőből újra Horvátország vezetett. Hamar érkezett azonban a válasz a túloldalon Varga Dénes részéről, 4-4-es döntetlennel vonulhattak pihenni a csapatok.

Ismét a magyarok hozták el a labdát a ráúszásnál. A harmadik negyedben összesen két gól született, mindkét oldalon egy-egy találat, így az utolsó játékrész előtt továbbra is döntetlen (5-5) az állás.

A horvátok kiegyenlítettek a ráúszások tekintetében. A negyed felénél sikerült belőnünk a hatodik gólt, Tóth Márton szerezte, de sajnos a horvátok gyorsan kiegyenlítettek. Hárai Balázs egy óriási svédcsavarral szerezte meg újra a vezetést. A horvátok utolsó lövése fölészállt, így a magyar válogatott ötödik csoportmeccsét is győzelemmel zárta. A végeredmény: Magyarország-Horvátország: 7-6. Benedek Tibor együttese a pénteki elődöntőben az Olaszország-Horvátország mérkőzés győztesével találkozik.

(fotó: szeged.hu)