Jump to content

Vízilabda Eb: a németek legyőzésével elődöntős a magyar válogatott

2014. 07. 19. 21:50

Nehéz lenne megmondani, hogy az a magyar csapat, amelyik a harmadik és negyedik negyedben parádézott a németek ellen, hol volt a mérkőzés első felében. Kínkeserves kezdés után kijött a két válogatott közti különbség, így Magyarország már biztosan a legjobb négy között van az Európa-bajnokságon!

Az első ráúszásnál a németekhez került a labda. Kicsit megilletődötten kezdett a magyar csapat, 0-2-es, majd 1-3-as hátrányba kerültünk, de Vámos Márton és Decker Ádám góljaival két perccel a negyed vége előtt kiegyenlítettünk. Ezt követően Varga Dénes ejtette a németek kapujába a vezető találatot. Nyolc perc játék után 4-3-ra vezetett Magyarország.

Másodszor is a németek hozták el a labdát a ráúszásnál és Nossek két találatával ismét megszerezték a vezetést. Innentől kezdve felválva potyogtak a gólok, a magyar csapat sokat köszönhetett Varga Dénesnek, aki két nagyszerű gólt szerzett a negyed során. 7-7 után Varga Dániel ötméteres találatával vettük át ismét a vezetést és Szívós Mártonnak köszönhetően kétgólos előnnyel fejezhettük be az első félidőt. Magyarország-Németország a nagyszünetben 9-7.

Újra a németek vezethették az első támadást a harmadik negyedben. Sokkal fegyelmezettebb játékot mutatott be a hazai válogatott ebben a nyolc percben, Nagy Viktor magabiztosabban hárított, a védelem hatékonyabb volt, elől pedig Hosnyánszky Norbert, Varga Dénes és Madaras Norbert dagasztotta öt gólnyira az előnyünket. A német csapat nem tudott gólt dobni, így 12-7-es állással várhattuk az utolsó játékrészt.

A negyedik negyedben végül sikerült elhoznunk a labdát a ráúszásnál. Bár most is a németek kezdték a gólgyártást Oeler révén, a túloldalon Hárai Balázs (kétszer), Varga Dénes és Vámos Márton is betalált, Nagy Viktor pedig továbbra is remek védéseket mutatott be. Magyarország 16-8-ra győzte le a német csapatot, így négy győzelemmel már biztosan ott vannak a budapesti EB elődöntőjében.

(fotó: maszol.ro)

Látogass el hivatalos Facebook oldalunkra, ahol írásainkat is megtalálod, valamint különleges fotókat és videókat is láthatsz!