Jump to content

Férfi kosárlabda Euroliga: elkészült a jövő évi sorsolás

2014. 07. 10. 15:52

Elkészült a férfi kosárlabda Euroliga 2014-2015-ös csoportbeosztása Barcelonában. A címvédő Maccabi Tel-Aviv és a másik döntős Real Madrid könnyű csoportba került; a legnehezebb dolga minden bizonnyal a bronzérmes Barcelonának lesz, aki a C jelű halálcsoportba került, többek között a Panathinaikosszal, az EA7 Milanoval, a Fenerbahcéval és a Bayern Münchennel.

23 csapat már biztosan ott van az Euroliga első körében, akiket a szokásokhoz híven négy csoportba osztottak szét. Az A-csoport még hiányos, hiszen egy hely még kiadó a selejtezőkör győztesének, így válik teljessé a 24 csapatos mezőny. Az első csoportkörben a legnehezebb dolguk a C-csoport csapatainak lesz, hiszen a tavalyi harmadik helyezett Barcelona mellett ott lesz a Fenerbahce, az EA7 Milano és a Panathinaikos is.

A lebonyolítási rendszer az előző évhez képest változatlan marad: az első kör (október 16-december 19.) után minden csoportból tovább jut a legjobb négy, akik a Top 16 között két nyolcas csoportban folytatják (december 30-április 10.). A playoffban három nyert mérkőzésig játszanak a párosok (április 14-28.), a Final Fournak pedig Madrid ad otthont május 14. és 17. között.

FÉRFI KOSÁRLABDA EUROLIGA, 2014–2015

A-CSOPORT: Real Madrid (spanyol), Anadolu Efes (török), Zalgiris Kaunas (litván), Nyizsnij Novgorod (orosz), Dinamo Sassari (olasz), a selejtezőkör győztese
B-CSOPORT: CSZKA Moszkva (orosz), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Unicaja Málaga (spanyol), ALBA Berlin (német), Cedevita Zagreb (horvát), Limoges CSP (francia)
C-CSOPORT: Barcelona (spanyol), Panathinaikosz (görög), Fenerbahce Ülker (török), EA7 Milano (olasz), Bayern München (német), PGE Turów Zgorzelec (lengyel)
D-CSOPORT: Olympiakosz (görög), Valencia (spanyol), Laboral Kutxa (spanyol), Galatasaray (török), Crvena zvezda (szerb), Neptünas (litván)

(Fotó: timesofisrael.com\decathlon.co.uk)