Jump to content

Jégkorong: Szeptember 19-én kezdődik a MOL Liga

2014. 07. 08. 13:02

A hazai szövetség elkészítette jégkorong MOL Liga 2014–15-ös idényének sorsolását. Az első fordulóban rögtön három rangadót is rendeznek, a jól erősítő Ferencváros a Miskolchoz utazik, a bajnok Érsekújvár a Csíkszeredát fogadja, míg a tavaly Szuperkupát nyerő, ám a MOL Liga rájátszásából váratlanul korán kieső Dab.Docler a Brassót látja vendégül.

Immáron nyolc csapattal veszi kezdetét szeptember közepén a jégkorong MOL Liga. Az utóbbi években sokat fejlődő, ám a legutóbbi idényben ugrásszerű javulást bemutató bajnoki sorozatban idén legalább 184, de akár 195 mérkőzést is láthatnak a szurkolók.

A február 1-éig tartó alapszakasz során a klubok három oda-vissza kört játszanak egymással, azaz 42 fordulóra kerül sor. Mivel az újonc Debreceni HK belépésével az indulók száma eggyel nőtt, a kevesebb forduló ellenére is pontosan ugyanannyi, tehát 168 mérkőzés vár a csapatokra az alapszakasz során.

A mezőny növekedésével megváltozik a rájátszás lebonyolítása is. A korábbiakkal ellentétben ezúttal már hat csapat vesz részt a playoffban. Változás az is, hogy míg az alapszakasz két legjobbja automatikusan az elődöntőbe kerül, a harmadik helyezett a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel vív majd az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntőt, a legjobb négy közé kerülésért.

Az elődöntőben, amely mostantól az egyik fél negyedik győzelemig tart, megszűnik az ellenfélválasztás: az alapszakasz győztesének a két selejtező-győztes közül az lesz az ellenfele, amelyik az alapszakaszban rosszabb helyen végzett.

A legutóbbi kiírást a HC Nové Zámky együttese nyerte miután a döntőben 4-2-re legyőzte a négy között a címvédő Dab.Doclert búcsúztató ASC Corona Brassó csapatát.

A teljes menetrend a Magyar Jégkorong Szövetség honlapján érhető el.

(Fotó:jegkorongblog.hu)