Jump to content

Nagyon nehéz helyzetbe került a Mocsai-csapat

2014. 06. 16. 09:00

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, nem jutott ki a jövő évi, katari világbajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott, miután a selejtező vasárnapi, velenjei visszavágóján 32-26-ra kikapott a szlovén csapattól, így összesítésben 54-51-re alulmaradt. Mocsai Lajos együttese - amely a múlt heti, veszprémi első meccsen 25-22-re nyert - az 58. percig továbbjutásra állt.

A vb-részvétel azért is lett volna fontos, mert Katarban olimpiai kvóta, illetve olimpiai selejtezős helyezések szerezhetők, azaz a mostani kudarc azt is jelenti, hogy a válogatottnak nagyon nehéz lesz az útja, ha ki akarja harcolni a 2016-os riói ötkarikás szereplést.

Az út igen rögösnek ígérkezik, hiszen elsőként ki kell jutni a 2016-os Európa-bajnokságra, melyet januárban Lengyelországban rendeznek. A tornáról az aranyérmes egyenes ágon jut ki az olimpiára, amennyiben a magyarok nem nyerik meg a kontinenstornát, akkor csak abban az esetben lehet esélye a mieinknek, ha olyan csapatok végeznek előttünk, akik a 2015-ös vb-n is előkelő pozíciókban zártak. Ez után következhet a 2016 tavaszán esedékes olimpiai selejtező - egyelőre ismeretlen városban, bárhol a világon -, ahol a kvartett első vagy második helyén kell végezni. A dolgot nehezíti, hogy a szerb, a német és a norvég, tehát igen csak magasan jegyzett válogatottak ugyancsak elbuktak a vb-selejtezőn, így velük biztosan harcolni kell majd az ötkarikás szereplésért.

Vb-selejtező, visszavágó:Szlovénia-Magyarország 32-26 (13-16)
Velenje, 2000 néző, v: Kurtagic, Wetterwik (svédek)

gól: Gajic 9/4, Skube 5, Natek 4, Zvizej 3, Gaber 3, Dolenec 3, Bombac 2, Miklavcic 1, Bezjak 1, Spiler 1, illetve Nagy 6, Iváncsik 4, Harsányi 4, Lékai 3, Császár 3, Zubai 2, Szöllösi 2, Putics 1, Szalafai 1

A párharcot 54-51-es összesítéssel a szlovén csapat nyerte, amely így részt vehet a jövő évi, katari világbajnokságon.

(Fotó:mti)