Jump to content

Férfi vízilabda világliga - Ígéretes kezdés a szuperdöntőben

2014. 06. 16. 14:22

Győztes mérkőzésen mutatkozott be csoportjában a magyar férfi vízilabda-válogatott a világliga dubaji nyolccsapatos szuperdöntőjében, miután hétfőn hat góllal nyert Ausztrália legjobbjai ellen. A csoportkörben kedden 13.50-től Kanada válogatottjával száll vízbe a magyar csapat.

Benedek Tibor világbajnoki címvédő együttese a center Hárai Balázs duplájával kezdett - derült ki a vlv.hu helyszíni tudósításából -, majd az olimpiai bajnoki aranyéremmel is büszkélkedő Varga Dénes jóvoltából lett 3-0, amire csak egy góllal tudott felelni a rivális.

A második nyolc percben már válasz nélkül maradtak az újabb magyar találatok, így Tóth Márton és Szivós Márton gólja, majd a nagyszünet előtt célba ért Hosnyánszky Norbert-bomba is (6-1).

A gyér érdeklődés mellett - a beszámoló szerint úgy harminc néző előtt - zajló meccsen a harmadik játékrészben a magabiztosan és egyértelműen nagy fölényben lévő magyar csapatból Szivós és Hosnyánszky volt újfent eredményes, az ausztrálok csak 8-1-nél tudták második góljukat megszerezni.

A befejező negyednek 8-3-as előnnyel vághatott neki a Benedek-gárda, amelyből előbb az olimpiai és világbajnoki aranyérmes csapatkapitány Varga Dániel lőtte ki a hosszú sarkot, majd az öcs, Dénes büntetőből növelte a különbséget (10-3). Két ausztrál gól jött ekkor, majd a hajrában az ifjú vb-győztes Vámos Márton állította be a felettébb meggyőző 11-5-ös végeredményt.

A csoportkörben kedden 13.50-től Kanada válogatottjával száll vízbe a magyar csapat.

Eredmény:
Magyarország-Ausztrália 11-5 (3-1, 3-0, 2-2, 3-2)
a magyar góldobók: Hárai, Szivós, Hosnyánszky, Varga Dénes 2-2, Tóth M., Varga Dániel, Vámos 1-1