Jump to content

Német csapatokon át lehet kupadöntőbe jutni a férfi kéziseknek

2014. 04. 29. 12:24

Kedden Kölnben és Berlinben megtartották a férfi kézilabda európai kupaküzdelmek végjátékának sorsolását.  – mindkét helyszínen magyar érdekeltséggel. A Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében a Veszprém a Kiellel találkozik az elődöntőben, míg az EHF-kupa berlini final fourjában a Pick Szeged a rendező Füchse-t kapta. A Bajnokok Ligájába először jutott magyar csapat, az elitbe, a veszprémiek a francia PSG ellen kettős győzelemmel kvalifikálták magukat. Eddig arra se volt még példa, hogy egy azon évben egyszerre két férfi csapatunknak is esélye legyen a döntőbe verekednie magát rangos európai sorozatban.

Ez az ötödik négyes döntő, a Barcelona és a Kiel is eddig egyszer hiányzott, viszont a német gárda 2012-ben megnyerte a legrangosabb trófeát. A Flensburg valamint a magyar bajnok először résztvevő a Final Fourban, melyet május 31. és június 1-én, Kölnben rendeznek.

A veszprémieket tavaly épp a Kiel búcsúztatta a negyeddöntőben, így megvan az esély, hogy a tavalyi vereségért vissza lehessen vágni. Akkor emlékezetes bírói nyomással került előnybe hazai pályán a Kiel, egy góllal meg is nyerte a meccset, majd a visszavágón is egy góllal verte a magyar bajnokot.

Akkor még Momir Ilics a németeket erősítette, a jobbkezes szerb átlövő azonban már a Veszprém egyik legjobbja, a PSG ellen idegenben hét, hazai pályán nyolc gólt lőtt. A Veszprém minden bizonnyal a második meccset játssza – valószínűleg több ezer magyar előtt - május 31-én, szombaton, hat órától.

Az EHF-kupa négyes döntőjét Berlinben rendezik, két héttel a BL előtt. Az itt érdekelt Pick Szeged a házigazda Füschét kapta, a másik ágon a Constanta és a Montpellier találkozik.

A Füchse a csoportkörben négy győzelem mellett idegenben ikszelt a Constantával és a Chambéryvel, majd házigazdaként nem kellett negyeddöntőt játszania. Nem lesz ismeretlen csapat a friss német kupagyőztes, hiszen az előző idényben a BL-ben kétszer is találkoztak a felek és mindkétszer a németek örülhettek. A csoportküzdelmek alatt Szegeden 29–22-es siker született, míg a német fővárosban 29–24-re nyert a Füchse.

fotó:nemzetisport.hu forrás:sportrajongo.hu/nso.hu