Jump to content

A Szolnok a 2012-esnél jobb szereplést remél az Eurochallenge négyes döntőjében

2014. 04. 22. 14:19

A Szolnoki Olaj eredményesebben szeretné megvívni a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa hétvégi bolognai négyes döntőjét, mint a 2012-es debrecenit, amikor a negyedik helyen zárt. Tóth Zoltán ügyvezető kedden a klub és önkormányzat szolnoki sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy a csapat már szerdán reggel útnak indul repülőgéppel Olaszországba, az idei Final Four színhelyére. A megérkezés napjára az együttes nem kapott edzéslehetőséget, az első tréninget csütörtök délután tarthatják a PalaDozza csarnokban.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, a hazai sportági szövetség elnöke a magyar kosárlabdázás utóbbi években elért egyik legnagyobb eredményének minősítette, hogy az Olaj 2012 után ismét bejutott az Eurochallenge fináléjába. Ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy ebben a sportágban nagyon nehéz még az európai élmezőnybe is bekerülni, erre csak azok a klubok képesek, amelyekben kiváló szakmai munka folyik, és a működtetés pénzügyi feltételeit hosszú távon biztosítani tudják.

Dragan Aleksic vezetőedző azt mondta: az Eurochallenge négyes döntőjébe kerülés hatalmas siker, és bizonyítéka annak, hogy a klub vezetése nem elégedett meg a 2012-es eredménnyel, hanem elkötelezett az évekre szóló magas szakmai munka mellett.

A Tisza-partiak az elődöntőben az orosz Ljubercivel csapnak össze pénteken 18 órakor. Ezt követően 20.30 órától a házigazda Reggio Emilia a török Gaziantep csapatával találkozik. Vasárnap a két vesztes a harmadik, a két győztes az első helyért mérkőzik.

Két éve a debreceni négyes döntőben az Olaj előbb a későbbi tornagyőztes török Besiktastól kapott ki 64-60-ra, majd a harmadik helyért éppen a Ljubercivel szemben maradt alul 94-87-re.

fotó:molcsapat.hu/ forrás:sportrajongó.hu/MTI