Jump to content

Super Bowl XLIX: Hihetetlen izgalmak után megvan Brady 4. gyűrűje

2015. 02. 02. 04:31

Az első félidőben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, a New England vezetett, de a Seahawks mindig egyenlíteni tudott. A harmadik negyedben a Seattle 10 pontot termelt válasz nélkül, aztán a végén csodát tett Tom Brady és Malcolm Butler.

Az első negyed úgy kezdődött, ahogy az várható volt. Egyik csapat sem mert kockáztatni. A Patriots következő támadósorozata igen változatosra sikerült, rövid futásokkal és passzokkal eljutottak Seahawks 10 yardos vonaláig. A menetelés több mint 8 percig tartott, ám nem lett pont a vége. Brady 3. kísérletre eladta a labdát, melyet az end zone-ban Lane halászott le. A cornerback a visszahordás végén megsérült. A Seattle a hátralévő időben csak pár yardot araszolt, így az első negyed után 0-0 volt az állás.
A második negyed elejénBradyék újabb menetelésbe kezdtek, ugyanaz a biztonságos játék, semmi kockázatvállalás. Az első negyedbeli baki nem ismétlődött meg, LaFell 11 yardos elkapásával 7-0 a Patsnek. Ám nem sokáig örülhettek Belichikék a vezetésnek, Marshawn Lynch futott TD-t, ám a kulcsjáték Wilson 44 yardos átadása volt Matthews gyönyörű elkapásával. A Patriotsnak még volt 2 perce. Bradyék másfél perc alatt végigmentek a pályán, Gronkowski 22 yardos elkapásával 14-7-re alakult az állás. A Seattlenek még 30 mp-e volt, ez pedig elég volt az egyenlítésre, Matthews egy újabb elkapása már TD-t ért, így a félidő 14-14.
A második félidőben Matthews és Lynch játékainak köszönhetően jött előre a Seahawks, ám csak mezőnygólig jutott a Seattle, 17-14 a tavalyi bajnoknak. Brady a következő támadássorozatnál eladta ismét a labdát, élt is a jó pozícióval a Seahawks, így Baldwin TD-jével 10 perc alatt elhúzott 10 ponttal Pete Carroll legénysége. Az előny megmaradt a negyed végéig, Tom Bradyéktől csoda kellett az utolsó negyedben.
8 perccel a vége előtt egy 5 perces játék végén Brady megdobta 3. TD passzát, ezzel egyedüliként vezetve a Super Bowlon adott 6 pontos passzok rekordját, Amendola kapta el az átadást. 3 pont volt így a különbség a hajrára. Sőt! 2 perccel a vége előtt újabb Touchdownt ért el a New England, Edelman kapta el a labdát, így 4 ponttal a Pats vezetett. A Seahakwsnak 2 perce maradt, hogy egy TD-vel a maga javára fordítsa a meccset. Az Istenek a Seattle kezét fogták, Kearse hihetetlen elkapása után a célterülethez ért a Seahawks. De 1 yardon megszerezte Butler a labdát, ezzel a Patriots egy hihetetlen döntő végén megnyerte a Super Bowlt.
Seattle Seahawks 24 - 28 New England Patriots
MVP: Tom Brady

(PL)
(forrás: sportrajongo.hu, kép:miamiherald.com)