Jump to content

PL: a bajnok legyőzte a trónkövetelőt

2014. 08. 26. 06:21

Sima 3-1-es győzelmet aratott a Manchester City a Liverpool ellen a Premier League második fordulójának hétfői mérkőzésén. A manchesterieknél Jovetics a felkészülési időszakban rendezett Guinness Nemzetközi Bajnokok Kupája után immáron "élesben" is kettőt vágott a Poolnak amely csak a mérkőzés végén tudott szépíteni egy szerencsés góllal.

Nagy várakozás előzte meg a mérkőzést, hiszen a bajnoki címvédő fogadta a tavalyi második helyezettet, amely ráadásul idén egyértelműen bajnoki esélyesként lett aposztrofálva. A találkozó előtt a Liverpool bejelentette, hogy leigazolta Mario Balotellit aki egykori csapata stadionjában tekinthette meg új csapata bajnokiját. A mérkőzés a kezdeti időszakban kiegyenlített játékot hozott, a Pool átadta a területet a City-nek és kontrákra rendezkedett be. Egy ilyenből Sturridge kis híján meg is szerezte a vezetést, ám a helyzet kimaradt.

Ahogy az lenni szokott megbosszulta magát, ugyanis a 41. percben a hazaiak Jovetics révén megszerezték a vezetést. A vendégek vesztét egy védelmi hiba okozta, Jovetics az ötösről lőhetett Mignolet lábai között a kapuba. A szünet után egyenlített a Liverpool, ám Sturridge lesről talált a kapuba. Ezt követően jött az újabb City gól, amely igazán szépségdíjasra sikeredett. A 16-os környékén adogattak rövid passzokkal a hazaiak, Jovetics sarokkal tette a labdát Nasri elé, majd befutott a liverpooli kapu elé a visszatett labdát pedig bevágta a léc alá. Nem telt el 15 perc máris 3-0 volt az eredmény, a cserként beálló Agüero 23 másodperccel pályára lépése után háromra növelte csapata előnyét. A Liverpooltól csak a szépítésre futotta, Sturridge beadását Lambert fejelte a kapuba, igaz a labda Zabaleta lábán megpattant, így végül öngólként lett elkönyvelve.

A Liverpoolnak tehát nem hozott szerencsét Balotelli, aki a pályán kell, hogy segítse immáron új csapatát. Brendan Rodgers közel 120 millió fontot költött a Liverpoolra, ám a szinte kicserélt keretnek még össze kell szoknia, leginkább hátul, ahol olykor hajmeresztő hibákat követtek el a játékosok. A City viszont remekül játszott, egyfajta üzenetként jelezve, hogy a bajnoki címre idén is igényt tart.

Premier League 2. forduló:

Manchester City–Liverpool 3–1 (Jovetics 41., 55., Agüero 69., ill. Zabaleta 83. – öngól)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:telegraph.co.uk;chanelnewsasia.com)