Jump to content

BL - a BATE Boriszovot kéne legyőznie a Lokinak főtábláért

2014. 07. 28. 14:20

A magyar bajnok Debrecen kedden a fehérorosz BATE Boriszov együttesét látja vendégül a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén. A tét óriási, hiszen ezúttal már a főtáblás szereplés lehetőségéért harcolnak a felek, hiszen a párharc győztese biztos résztvevője lesz valamelyik európai kupa főtáblás küzdelmeinek.

A képlet egyszerű, amennyiben nyer a Debrecen, úgy a negyedik körben folytatja szereplését, és egy újabb siker a BL, egy esetleges vereség pedig az Európa Liga csoportküzdelmeit garantálná.

Kondás Elemér együttese nem hangolt kifejezetten jól a BATE ellen meccsre, hiszen pénteken, az OTP Bank Liga nyitófordulójának keleti rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a Nyíregyházával, így a szakember nem lehetett maradéktalanul elégedett. A keddi riválisa már jó ismerőse a Lokinak, hiszen 2012-ben a legrangosabb európai kupasorozat ugyanezen szakaszában kerültek egymással szembe. A párharc első mérkőzésén Ibrahima Sidibe góljával sokáig vezetett a hajdúsági csapat, ám a szenegáli támadó a 93. percben a saját kapujába is betalált - ennek ellenére a Debrecen kedvező helyzetből várhatta a visszavágót. A második találkozón azonban - Debrecenben - Mozoleszkij és Volodko góljaival 2-0-s vendégsiker született, így a fehéroroszok jutottak tovább. A BATE Boriszov - ahogy 2011-ben - végül ekkor is kiharcolta a csoportkörbe jutást, tavaly azonban már a selejtező második fordulójában búcsúzott a kazah Sahtyor Karagandival szemben.

Az elmúlt években kissé meggyengült fehérorosz csapat - amelytől távozott az Arsenalt és a Barcelonát is megjárt Hleb - a mostani sorozatban, az előző fordulóban csak nagy nehézségek árán, idegenben szerzett góljának köszönhetően jutott tovább az albán Skënderbeu ellenében.

A Nagyerdei Stadionban 20.30 órákor kezdődő keddi összecsapás játékvezetője Szymon Marciniak lesz; a lengyel bíró vezette május 22-én az új debreceni aréna első válogatott mérkőzését, a 2-2-re végződött Magyarország-Dánia meccset is. A Debrecen-BATE Boriszov találkozót az M2 csatorna élőben közvetíti.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:debrecensun.hu;newsletter.co.uk)