Jump to content

Hosszú Katinka a világ legjobbja női fronton

2016. 11. 30. 11:23

 

Egy amerikai szaklap szerint a háromszoros olimpiai bajnok magyar versenyzőnél nem volt jobb idén a női mezőnyben. Ezzel mondjuk nehéz is vitatkozni, hiszen Hosszú amely versenyen elindult idén, azt kis túlzással mind megnyerte. A magyar klasszis a világkupa sorozatban számolatlanul nyerte az aranyérmeket, természetesen idén is az élen zárva az összetettet.

 

Hosszú három aranyérmet szerzett a riói olimpián,200 és 400 vegyesen,valamint 100 háton diadalmaskodott, míg 200 háton ezüstérmes lett. A 27 éves magyar úszót öt számban is a világranglista első tíz helyezettje között jegyzik, ráadásul mind az öt vegyes szám világcsúcsát ő tartja, legyen szó nagymedencés vagy rövidpályás számokról.

A háromszoros olimpiai bajnokot pályafutása során immáron harmadik alkalommal választották meg a világ legjobbjának, ez korábban csak az olasz Pellegrininek és a hollandok klasszisának, Inge de Bruijnnak sikerült. A rekorder Egerszegi Krisztina, aki öt alkalommal bizonyult a világ legjobbjának.

Hosszú Katinkával kapcsolatos hír még, hogy ma reggel lemondott a szövetség elnöki pozíciójáról az általa komolyan bírált Gyárfás Tamás.

 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)