Jump to content

NBA: simán behúzta a döntőz első meccsét a Warriors

2017. 06. 02. 11:51
A Golden State Warriors hazai pályán rendkívül simán, 113-91-re legyőzte a címvédő Cleveland Cavaliers együttesét az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének első mérkőzésén.
 

 

 
Az NBA történetében először fordult elő, hogy sorozatban harmadszor ugyanaz a két csapat találkozik egymással a fináléban. Az elmúlt két évtől eltérően - tavaly a Cleveland, 2015-ben a Golden State nyert - ezúttal mindkét együttes a legerősebb összeállításában léphetett pályára.

A Cleveland - amely egy éve sporttörténelmi tettet hajtott végre azzal, hogy 3-1-es hátrányból megfordította a párharcot - ezúttal nem tudott válaszolni a Warriors lehengerlő támadójátékára: Durant mellett Stephen Curry 28 pontot - közte hat triplával - dobott, e mellett kiosztott társainak tíz gólpasszt.
 
 
A találkozót egyértelműen az eladott labdák döntötték el: míg a hazaiak csak NBA-döntő rekordot jelentő négy alkalommal hibáztak, addig a vendégek húszszor passzoltak pontatlanul.

A Warriors ezzel továbbra is hibátlan a rájátszásban, ez a 13. győzelmét jelenti, amivel beállította éppen a Cleveland, valamint a Los Angeles Lakers playoff-rekordját. Igaz, ennek a két csapatnak két szezonon átívelő a csúcsa, míg a Warriors "0-ról" indult a mostani rájátszásban.
 
Eredmény:
döntő, 1. mérkőzés
Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers 113-91 (35-30, 25-22, 33-20, 20-19)
legjobb dobók: Durant 38, Curry 28, illetve James 28, Irving 24
A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Golden State javára, a párharc következő mérkőzését magyar idő szerint hétfőn hajnali 2 órakor rendezik.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)