Jump to content

NFL: Mexikóvárosnak 45 millió dolláros bevételt hozott egyetlen meccs

2017. 02. 24. 23:47

A tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) szerint 45 millió dolláros bevételt eredményezett Mexikóvárosnak, hogy novemberben egy alapszakasz-mérkőzést ott rendeztek meg.

 A kimutatás szerint 76 473 néző tekintette meg az Oakland Raiders–Houston Texans meccset, ebből 9500-an az Egyesült Államokból érkeztek, míg 21 500-an más országokból, a külföldiek pedig átlagosan öt napot töltöttek a közép-amerikai országban. Az NFL-találkozóra érkező hazai és külföldi szurkolók pénzköltése 45 millió dolláros bevételt hozott a fővárosnak.

A találkozót megelőző eseményen 205 000 drukker vett részt a Chapultepec Parkban és további 55 000 ember fordult meg a meccshez köthető közösségi rendezvényeken.

Elsőként 2005 októberében rendeztek az Egyesült Államokon kívül NFL-mérkőzést, akkor éppen Mexikóvárosban. Legközelebb 2007-ben került sor ilyen összecsapásra, de onnantól már London volt a helyszín. Az angliai meccsek mellett Mexikóvárosba tavaly tért vissza az NFL, idén pedig már négy találkozónak ad otthont a brit, míg egynek a mexikói főváros. Utóbbiban az Oakland Raiders a címvédő New England Patriots együttesével mérkőzik.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)