Jump to content

NBA: LeBron James a legnépszerűbb

2017. 01. 06. 18:27

A Cleveland Cavaliersben játszó LeBron James vezeti az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) All Star-gálájának szavazását.

 

A háromszoros bajnok, 12-szeres All-Star James eddig 595 ezernél is több szavazatot kapott, így vezeti a vonatkozó rangsort. Mögötte a második legtöbb voks csapattársára, Kyrie Irvingre érkezett eddig (543 ezer szavazat), míg a keleti konferencia harmadik helyén a Milwaukee Bucks görög játékosa, Jannisz Antetokunmpo (500 ezer) áll.


Nyugaton a Golden State Warriors két szupersztárja, Kevin Durant (541 ezer) és az előző szezonban a legértékesebb játékosnak választott Stephen Curry (523 ezer) vezet, a rangsorban harmadik pedig a Houston Rocketsben kosarazó James Harden (519 ezer). Némi meglepetésre a Warriors centere, Zaza Pachulia áll az ötödik helyen (439 ezer) annak ellenére, hogy a legfontosabb statisztikai mutatókban messze elmarad a liga legjobbjaitól.

A szavazás – melynek eredményeként az öt-öt legtöbb voksot kapó játékos alkotja majd a kezdőcsapatokat a február 19-i gálán – január 16-án zárul, a liga január 19-én hirdeti ki a kezdő ötösöket. A cserejátékosokat ezt követően választják ki a csapatok vezetőedzői.

Az idén 66. alkalommal sorra kerülő eseményt ezúttal New Orleansban rendezik.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)