Jump to content

NBA: nem volt előny a hazai pálya

2016. 11. 11. 10:13

Az NBA legutóbbi játéknapján a hazai csapatok nem jártak sikerrel, a vendégek mindenhonann győztesen távoztak. A Golden State Warriorsban ismét villogot Steph Curry, a Chicago Bullsban pedig  Dwyane Wade visszatért korábbi sikerei helyszínére. 

 

A tavaly bajnok, legutóbb döntős Golden State Warriors a Denver Nuggets otthonában diadalmaskodott. A vendégeknél megszakadt Kevin Durant nagyszerű sorozata: 72 mérkőzés után először maradt 20 pont alatt (18). Az oaklandi klubhoz az Oklahoma City Thundertől nyáron szerződött olimpiai bajnok játékos szériája közel egy éve, 2015. november 23-án kezdődött. Az NBA-ben legutóbb a legendás Michael Jordan produkált éppen ugyanilyen hosszúságú sorozatot, ennél jobbat pedig csak ketten mutathatnak fel: Oscar Robertson egyszer (79), Wilt Chamberlain pedig kétszer (126, 92).

A Los Angeles Lakers a kaliforniai állami rangadón a Sacramento Kings otthonában győzött tíz ponttal úgy, hogy a félidőben még ugyanennyivel volt hátrányban. Az elmúlt években gyengélkedő sztárklub együttese legutóbb 2009 februárjában tudott ilyen fordulatot végrehajtani. A mostani vezetőedző, Luke Walton akkor még a parkettán volt.

Győzelemmel tért vissza Miamiba Dwyane Wade, aki a nyáron 13 év után távozott a floridai csapattól. A 34 éves, a Heattel háromszoros bajnok Wade szülővárosa csapatával, a Chicago Bullsszal érkezett az American Airlines Arenába, és győzött 98-95-re úgy, hogy éppen ő értékesítette a sikert bebiztosító két büntetőt a végén. Wade amúgy nem játszott jól, de mint mondta ennek ellenére élvezte a meccset, mert a hazai közönségtől elképesztő ünneplést kapott. 

Eredmények:
Miami Heat-Chicago Bulls 95-98
Milwaukee Bucks-New Orleans Pelicans 106-112
Denver Nuggets-Golden State Warriors 101-125
Sacramento Kings-Los Angeles Lakers 91-101

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)