Jump to content

Baseball: életét vesztette a liga egyik legjobb dobója

2016. 09. 25. 20:23

Hajóbalesetben életét vesztette José Fernández, a Miami Marlins profi baseballcsapat dobója. A Marlins a tragédia után azonnal bejelentette, hogy az Atlanta elleni vasárnapi mérkőzését törölték. A rendőrség szerint Fernándezék gyaníthatóan nagy sebességgel haladtak, ez okozhatta a tragédiát. A vizsgálatok arra még nem találtak bizonyítékot, hogy alkohol vagy valamilyen tiltott szer hatása alatt álltak volna az áldozatok.

 

 

Rendőrségi jelentések szerint a 24 éves játékos két barátjával vasárnap hajnalban szenvedett balesetet Miami partjainál. Harminckét láb hosszú hajójukat 3 órakor találta meg a parti őrség. A motorcsónak felfordulva akadt fenn a vízbe mélyen benyúló hullámtörő gát szikláin. A három férfi közül egyet a vízben, kettőt a hajó alatt találtak meg, egyikükön sem volt mentőmellény.

José Fernández – aki a múlt héten jelentette be, hogy barátnője gyermeket vár – több sikertelen kísérlet után 2008-ban szökött át Kubából az Egyesült Államokba, az amerikai állampolgárságot pedig tavaly kapta meg. A profi baseball-ligába (MLB) a 2011-es játékosbörze (draft) első körének 14. kiválasztottjaként került.

A jobbkezes kezdődobó 2013-ban mutatkozott be az MLB-ben, és rögtön remekelt, 28 mérkőzésén 12 győzelem és hat vereség került a statisztikájába, ennek eredményeként pedig megválasztották az év újoncának a Nemzeti Liga főcsoportban. Első évében és idén is szerepelhetett az All Star-mérkőzésen. Idén 16 győzelme és 8 veresége volt 29 mérkőzésén.

Az MLB történetében nem Fernández az első, aki balesetben vesztette életét. Az egyik legemlékezetesebb eset 1993 márciusában történt Clermontnál, ahol a Cleveland Indians játékosai szenvedtek hajóbalesetet. Két dobó, Tim Crews és Steve Oline elhunyt, míg a szintén dobó Bobby Ojeda rengeteg vért vesztett, de életét az orvosok komoly küzdelem árán meg tudták menteni.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)