Jump to content

NBA: marad a Cavs sikeredzője

2016. 07. 26. 16:45

Szerződést hosszabbított az amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) újdonsült bajnokának vezetőedzője, Tyronn Lue. A Cavaliers játékosfronton is erősített, a vezetőség LeBron James régi társát, Chris Andersent igazolták le. 

Szerződést hosszabbított az amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) újdonsült bajnokának vezetőedzője, Tyronn Lue. A Cavaliers LeBron James régi társával erősít.

A Cleveland Cavaliers David Blattel kezdte a tavalyi szezont, azonban januárban Tyronn Lue vette át a kispad irányítást. A 39 éves szakember segítségével a Cavs első helyen zárt az alapszakaszban a keleti főcsoportban, ráadásul a döntőben történelmi sikert ért el 1-3-as hátrányból fordítva az alapszakaszban rekord győzelemmel záró Golden State Warriors ellen. A Cavaliers, valamint - edzőként - Tyronn Lue is először örülhetett NBA bajnoki címnek, így nem volt kérdés kinek a keze alatt fognak játszani LeBron Jamesék a következő szezontól.

A Cleveland a pályán is erősített, hiszen szerződtette azt a Chris Andersent, aki James oldalán 2013-ban már nyert bajnoki címet a Miami színeiben. A tetoválásairól is ismert center 00-ás mezben fog játszani.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)