Jump to content

Michael Jordan meglepő húzásra szánta rá magát

2016. 07. 26. 16:19

Megszólalt az NBA-legenda az Egyesült Államokban megszaporodó rasszista indítékú gyilkosságok ügyében. Michael Jordan pályafutása során nem sokszor szólalt meg társadalmat érintő témákban, ám most már ő is arra az elhatározásra jutott, hogy nem fogja be a száját. 

 

 

Az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb ikonja, Michael Jordan nem hallatta véleményét nyilvánosan eddig politikai kérdésekben, azonban a sorozatos rendőr- és színesbőrűek ellen elkövetett gyilkosságokat nem hagyta szótlanul. A hatszoros NBA-bajnok Jordan közleményében megjegyzi, büszke amerikaiként - aki értelmetlen erőszak következtében veszítette el apját - , mélyen felkavarják azok a halálesetek, amikor hatóságok tagjai ölnek meg feketéket, ahogy feldühíti az is, hogy gyáván, gyűlölettől vezérelve gyilkolnak rendőröket az országban:

"Úgy neveltek a szüleim, hogy szeressem és tiszteljem az embereket, függetlenül bőrszínüktől vagy hátterüktől. Ezért is szomorít el, és frusztrál az a megosztó beszédmód, és az az etnikai feszültség, ami mostanában csak egyre rosszabb lesz. Tudom, hogy ez az ország jobb ennél és én sem lehetek többet csendben."

A legenda nemcsak szavakkal tesz a konfliktus elsimítása érdekében, 1-1 millió dollárral támogatja a rendőrség és a polgárok viszonyának javítására létrehozott rendőri testület, valamint a színesbőrű polgárok jogi védelmét ellátó NAACP munkáját.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)