Jump to content

Lesz-e ellenfele Durantéknak

2016. 07. 19. 21:46

Megkezdte az olimpiai felkészülést Las Vegasban a címvédő amerikai férfi kosárlabda-válogatott, amelyben ketten maradtak a londoni győztesek közül. A Team USA még így is borzasztó erős lesz, még akkor is, ha az igazán nagynevű játékosok, mint például a bajnok Cleveland vezére, LeBron James a zikavírus és/vagy fáradtság miatt visszamondták a részvételt. 

 

A 2012-ben aranyérmes csapatból Stephen Curry, Russell Westbrook, LeBron James, James Harden, Chris Paul, Anthony Davis, Blake Griffin, John Wall, Kawhi Leonard és LaMarcus Aldridge is lemondta a riói szereplést, így csak Carmelo Anthony és Kevin Durant lesz ott az előző ötkarikás együttesből. A 32 éves Anthony a 2004-es bronzérem után háromszoros olimpiai bajnok lehet Brazíliában, míg Durant 2012 után duplázhat. A válogatott öt felkészülési mérkőzést játszik a riói játékokig.

A júniusban kihirdetett 12-es keret tagja még Jimmy Butler, DeAndre Jordan, Kyle Lowry, Harrison Barnes, DeMar DeRozan, Kyrie Irving, Klay Thompson, DeMarcus Cousins, Paul George és Draymond Green.

Mike Krzyzewski szövetségi kapitány ugyanakkor utolsó olimpiájára készül, mivel októberben bejelentette, hogy utána távozik a posztjáról. A bonyolult neve miatt hazájában csak "K edzőnek" becézett sikerkovács 2005 óta irányítja az amerikai együttest, amely az ő vezetésével 75 győzelem mellett csak egyszer szenvedett vereséget, és két-két olimpiai és világbajnoki címet szerzett.

A 69 éves Krzyzewski - aki sosem dolgozott az NBA-ben - tavaly rekordot döntött azzal, hogy ezredik győzelmét aratta az amerikai egyetemi bajnokságban a Duke egyetem csapatával, amelyet 1980 óta irányít.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)