Jump to content

NBA: Bryant vezetésével nyert a Lakers

2015. 12. 24. 11:41

A Los Angeles Lakers az idény végén visszavonuló Kobe Bryant vezetésével 111-107-re nyert a Denver Nuggets otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

Az NBA honlapjának szerdai beszámolója szerint a 37 éves sztárjátékos 31 ponttal, öt gólpasszal és három lepattanóval járult hozzá csapata sikeréhez. A kaliforniai együttes az első félidőben már 21 pontos hátrányban is volt, innen kapaszkodott fel, és aratta szezonbeli első sikerét egy Nyugati főcsoportbeli rivális felett.

Rendkívül hullámzó mérkőzést játszott egymással a Miami Heat és a Detroit Pistons, a floridaiak az első negyedben 18 ponttal vezettek, ezt a második felvonásban "le is adták". A találkozó csak az utolsó pillanatokban dőlt el, a Miamiból három másodperccel a vége előtt Chris Bosh és Dwyane Wade is a győzelemért dobhatott, de mindketten hibáztak. A mérkőzést az első sorból tekintette meg Cristiano Ronaldo, a Real Madrid aranylabdás futballistája.

A ligautolsó Philadelphia 76ers idénybeli 29. mérkőzésén szenvedett vereséget, a gárda - amelynek egyetlen győzelme van eddig - ezúttal hazai pályán a Memphis Grizzliestől kapott ki.

Eredmények:

Philadelphia 76ers-Memphis Grizzlies 90-104
Miami Heat-Detroit Pistons 92-93
Toronto Raptors-Dallas Mavericks 103-99
Denver Nuggets-Los Angeles Lakers 107-111

(Forrás: Sportrajongó és MTI | Fotó: Fansided.com)