Jump to content

NHL: A Pingvinek állították meg a washingtoni menetelést

2015. 10. 29. 09:01

Három mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakasza. A találkozók közül kiemelkedett a Pittsburgh-Washington rangadó, természetesen Ovecskin és Crosby miatt. A meccsen végül nem a két sztár játszotta a főszerepet, viszont a Penguins örülhetett, ugyanis legyőzték a fővárosiakat, ezzel megszakítva a Capitals hosszú veretlenségi sorozatát.

A mérkőzésen sokáig nem esett gól, ám a harmadik harmad elején a fővárosiak meg tudták szerezni a vezetést. Az öröm azonban nem tartott sokáig, 24 másodperc múlva egyenlített a rivális, sőt, két percre rá már vezetett is. A végeredményt egy üres kapus góllal Nick Bonino állította be.

A jelenkor két legnagyobb sztárja, a washingtoni orosz Alekszandr Ovecskin és a pittsburghi kanadai Sidney Crosby nem szerzett pontot. A Capitals öt győzelem után kapott ki. A találkozó hőse a Penguins kapusa, Marc-Andre Flury volt, aki 33 védéssel járult hozzá a sikerhez. A hálóőrt jól megszórták, összesen 73 lövés érkezett a kapujára, ebből engedett be csupán kettőt. A Pittsburgh a nehéz idénykezdet után (első három meccsüket elbukták) lassan magára talál, utolsó hat meccséből immáron az ötödiket nyerte meg.

Az Ottawa Senators gólgazdag mérkőzésen szétlövés után győzött a Calgary Flames ellen. A hazaiak négy vereség után először nyertek, míg a Flames megszakítás nélkül harmadszor szenvedett vereséget.

Eredmények:

Ottawa Senators-Calgary Flames 5-4, szétlövés után

Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 1-3

San Jose Sharks-Nashville Predators 1-2

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:espn.com)