Jump to content

NBA: Nowitzki a legnagyobbak között - videó

2015. 04. 02. 08:21

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján a Dallas Mavericks 135-131 arányban legyőzte az Oklahoma City Thunder együttesét. A sikerből a dallasiak német szupersztárja, Dirk Nowitzki is kivette a részét a maga 18 pontjával. Nowitzki azonban nem csak a győzelmet ünnepelhette, hanem egy újabb mérföldkövet is a karrierjében, ugyanis az NBA-ben mindössze hetedikként elérte a 28 ezer pontos álomhatárt.

A Dallas-Oklahoma összecsapás igen magas szintű mérkőést hozott. A Thunderből Russel Westbrook idénybeli 10. tripla dupláját érte el (31 pont, 11 lepattanó, 11 assziszt), de rajta kívül Anthony Morrow és Enes Kanter is megdobta a maga 30 pontját. Ez volt amúgy az első alkalom 2012 óta, hogy egy csapatból három játékos is eljutott a 30 pontos álomhatárig. Természetesen a három évvel ezelőtti is a Thunder nevéhez fűződik, akkor Westbrook, illetve a most sérült Durant és az azóta a Houston vezérévé váló James Harden hajtották végre a bravúrt. Az Oklahoma mindent megtett a győzelemért, ám ezen az estén a Dallas legyőzhetetlennek bizonyult, többek között Dirk Nowitzkinak is köszönhetően.
A német azzal a tudattal lépet pályára, hogy ha szerez legalább 14 pontot, akkor egy igen illusztris társaságba kaphat bebocsájtást. Ennek a klubnak csak a legnagyobbak a tagjai, név szerint Kareem Abdul-Jabbar, Michael Jordan, Karl Malone, Kobe Bryant, Shaquille O'Neil és Wilt Chamberlain. Mostantól viszont Dirk Nowitzki is közéjük tartozik és semmivel sem marad el tőlük, nem kell szerénykednie, karrierje végeztével megérdemelten említik majd a legnagyobbak köztöt. Hiszen a német a 28 ezer és egy néhány pontja mellett azért nyert egy bajnoki címet, volt alapszakasz MVP és 10-szer volt All-Star, ezt így együtt csupán 12 játékos tudja felmutatni a liga történelmében.
Az 1998-as játékosbörze 9. kiválasztottja a 28 ezres álomhatárt stílszerűen egy hárompontossal érte el és már csak 600 pont választja el a 6. helyen álló Shaquille O'Neiltől.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:deadspin.com)