Jump to content

NFL: Manning kevesebb pénzért is folytatja

2015. 03. 06. 13:43

A következő idényben is játszani fog Peyton Manning, a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Denver Broncos irányítója. Manning, aki 18. szezonját kezdi meg, annak érdekében, hogy továbbra is csapata tagja maradhasson igen komoly fizetéscsökkentésre bólintott rá.

A liga legértékesebb játékosának az NFL történetében rekordnak számító öt alkalommal megválasztott Manning négymillió dolláros fizetéscsökkentésbe ment bele annak érdekében, hogy a klub szabadabban mozogjon a fizetési plafon (a csapat játékosainak adható maximalizált éves összfizetés) alatt.

A csökkentés ellenére Manning – aki számos rekordot, köztük az egy szezonon belüli legtöbb, valamint összes touchdown passzét is tartja a ligában – 15 millió dollárt (4,15 milliárd forint) keres majd – illetve Super Bowl-győzelem esetén megkapja ezt a 4 milliót.

A 38 éves veterán irányító 1998 és 2011 között az Indianapolis Coltsban játszott, de egy nyaksérülés miatt nem hosszabbítottak vele szerződést a klubnál, amellyel 2007-ben Super Bowlt is nyert. A legendás QB 2012 óta játszik Denverben, tavaly Super Bowlba jutott az együttessel, de vereséget szenvedett a Seattle Seahawkstól.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/mti/Fotó:zibio.com)