Jump to content

NBA: a Bulls sztárja megsérült, nem tudni mi lesz vele

2015. 02. 25. 07:48

A Milwaukee Bucks együttese ellen 87-71 arányban megnyert mérkőzésen a "Bikák" sztárja Derrick Rose pocsék formát mutatott, 13 dobásából mindössze egyet értékesített ráadásul rengeteg labdát eladott. A kérdésre, hogy vajon mi okozhatta Rose gyatra formáját ma hajnalra megkaptuk a lehetséges választ: Rose ismét térdsérülést szenvedett, az első vizsgálatok után lehet, hogy csak pár hetet, de az is lehet, hogy jó pár hónapot ki kell hagynia.

Amitől Chicago városa négy éve szinte minden szezon során retteg, az ismét bekövetkezett: megsérült a Bulls vezére, Derrick Rose. Természetesen ezúttal is a térdével van baja Rosenak, ám egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyit kell kihagynia. Rose a Bucks elleni mérkőzés után panaszkodott arra, hogy fáj a térde ezért MRI vizsgálaton vett részt. A vizsgálat kimutatta, hogy Rosenak szalagszakadása van, de az orvosok megnyugtatták, hogy ez a mostani sérülés messze nem olyan durva, mint a két évvel ezelőtti.

Derrick Rose ugyanakkor nem lehet nyugodt, ugyanis 20011 óta egyetlen olyan idénye sem volt, amelyen végig pályán tudott volna maradni. Rose kálváriája a 2011-2012-es idényben kezdődött, akkor a Philadelphia elleni rájátszásbeli mérkőzésen sérült meg és végül 27 mérkőzést kellett kihagynia.A védő a következő idényt komplett kihagyta (82 mérkőzés), éppen ezért a 2013-2014-es idényt nagy reményekkel várta. Rose visszatért, ám újabb Meniscus-sérülés miatt mindössze 10 meccsen számíthatott rá a Bulls, újabb 72 meccset kellett kihagynia. A mostani idényben Rosera nagyon vigyáztak a Bullsnál, az edzői stáb nem erőltette túl, szabadnapokat is kapott, ám az újabb sérülést ezúttal sem tudta elkerülni a 26 éves egykori év újoncát és alapszakasz MVP-jét.

Egyelőre nem tudni, hogy mennyi ideig kényszerül nélkülözni vezérét a Bulls, az orvosok szerint lehet, hogy csak pár hetet, de az is lehet, hogy pár hónapot kell kihagynia az operáció előtt álló Rosenak, ám ennél sokkal fontosabb az a kérdés, hogy hosszútávon mi lesz a liga egyik legjobb védőjével. Egyre félőbb ugyanis, hogy Rose "üveg" térdei hosszabb távon nem fogják bírni az NBA taposómalmát.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:fansided.com)