Jump to content

NBA Trade Deadline: Where Amazing Happens

2015. 02. 19. 23:30

Magyar idő szerint este kilenckor lezárult a Trade Deadline (a határidő amíg a csapatok játékost cserélhetnek). A két cserét kért játékos, Goran Dragic és Reggie Jackson is új csapatnál kötött ki. A Phoenix Sunsnál rendezték át leginkább a csapat keretét, bár ettől a Suns szurkolói inkább eltekintettek volna.

Új nagy hármas állhat össze Miamiban. A Goran Dragic dráma pár napja kezdődött és úgy tűnik a vajúdás most véget ért. Dragic ugyanis cserét kért a Phoenix vezetőségétől, mivel elégedetlen volt a csapatnál betöltött szerepével és kifejtette azt is, hogy már nem bízik az arizonai csapat felső vezetésében. Talán érthető, talán nem, hiszen a szlovén klasszis mellett már ott volt irányító poszton Eric Bledsoe és a nyáron igazolt Isaiah Thomas is. Dragic kívánságlistáján a Miami Heat, a Los Angeles Lakers mellett a New York Knicks szerepelt. A Phoenixnek szinte mindenképp cserélnie kellett a kedvét szegett irányítót, hiszen Ő kerek perec megmondta, hogy nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését a Sunsnál.Végül a Miamival hozták tető alá a cserét.

A Miami megkapta Goran Dragic mellett testvérét is Zoran Dragicot.

A Suns megkapta a Heattől Danny Grangert, Norris Cole-t, Justin Hamiltont és Shawne Williamst és két jövőbeli elsőkörös draftcetlit.

A New Orleans Pelicans is beszállt egy kicsit az ügyletbe, John Salmonst postázták a Sunshoz, Shawne Williamsért cserébe, aki a napot még a Heatnél kezdte, csakúgy mint Norris Cole.

A Phoenix itt még korántsem fejezte be a csereberét, hiszen útilaput kötöttek Isaiah Thomasra is, aki a Bostonba távozott kicsit áron alul, Marcus Thorntonért és egy 2016-os elsőkörös választásért cserébe. Tayshaun Prince visszatér Detroitba, ahol 2004-ben újoncként bajnok volt, a Pistons pedig Jonas Jerebkót és Luigi Datomét küldte Bostonba.

Egy másik csere keretében az Oklahomából elvágyódó Reggie Jacksont postázták Detroitba, ahol végre kezdő lehet. Kendrick Perkins a Utah Jazzhez került, míg a Jazztől a tehetséges török magasember Enes Kanter tette át székhelyét Durantékhez.

Kevin Garnett visszatért korábbi sikereinek helyszínére Minnesotába, helyette a Wolvestól Thaddeus Young érkezett.

A tavalyi év legjobb újoncát Michael Carter-Williamset cserélte Milwaukee-ba a Sixers, draftcetlikért, ebből a cseréből sem maradhatott ki a Suns, akik Miles Plumlee-t, és Tlyer Ennist adták a Bucksnak, ahonnan a jó szezont futó Brandon Knight érkezett.

A Shaqtin a Foolból már ismert Javale McGee Denverből Philadelphiába került.

A Portland is nagyot lépett előre, a Denvertől Ők Aaron Afflalót szerezték meg.

A veterán Andre Miller Sacramentóba költözött Washingtonból Ramon Sessionsért cserébe.

Hogy a Houston is részese legyen a kavalkádnak, Ők draftjogért és Isaiah Canaanért cserébe megszerezték a Phillytől a nagyon ígéretes KJ McDanielst, valamint a Knickstől az irányító Prigionit Alexey Shvedért és 2 második körös draftjogért.