Jump to content

NBA: a Knicks sztárja Dallasba igazolt

2015. 02. 17. 09:37

Elhagyja a New York Knicks együttesét Amare Stoudemire és az idény hátralévő részében a Dallas Mavericks együttesénél folytatja pályafutását. Az erőcsatár bajnokságot akar nyerni, ezért választotta a dallasi együttest, ahová a hírek szerint a veterán minimumért írt alá.

Az ESPN.com beszámolója szerint Amare Stoudemire csapatváltása szerdán válik hivatalossá, ám a New York Knicks már szabadlistára is tette a játékost aki végül a Dallast választotta, mint következő állomáshelyet. Beszámolók szerint Stoudemire az úgynevezett pick-and-roll-játék miatt választotta a Mavs együttesét, annak ellenére, hogy a Phoenix és az LA Clippers is szívesen látta volna. Az öt éves közel 100 millió dolláros szerződéséből kilépő Stoudemire veterán minimumért írt alá Dallasban, ahol egyelőre az idény végéig marad. A hatszoros All-Star játékos idén 12 pontot és közel hét lepattanót átlagolt, mindezt 36 mérkőzésen hozta össze. A New York a liga legrosszabb (10-43) mutatójával rendelkezik, míg a Dallas a nyugati főcsoport ötödik legjobb csapata 36-19-es győzelmi statisztikával.

A Mavs a szakértők szerint tökéletes helyettest igazolt Stoudemire személyében aki majd az első számú center, Tyson Chandler cseréjét jelentheti, de a veterán Dirk Nowitzki válláról is leveheti a terhet.

(fg) (Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:blacksportsonline.com)