Jump to content

NBA: Westbrook vezérletével nyugati siker az All-Star-gálán - videó

2015. 02. 16. 09:22

A nyugati válogatott győzelmével ért véget az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) All-Star-gálája. A New York-i Madison Square Gardenben rendezett eseményen a Steve Kerr vezette együttes 163–158-ra győzte le a Mike Budenholzer gardírozta Keletet. A gála legértékesebb játékosának járó MVP-címet Russell Westbrook hódította el, az Oklahoma City Thunder játékosa 41 pontot szerzett a mérkőzésen.

Ahogy azt várni lehetett a csapatok nem a védekezéssel, sokkal inkább a támadással voltak elfoglalva a Madison Square Gardenben megrendezett All-Star-gála főeseményén, a kelet-nyugat mérkőzésen. A találkozó összesen 321 pontot hozott, a pontgyűjtésből pedig az oklahomai Russell Westbrook emelkedett ki a leginkább, aki végül 41 ponttal zárt, mindössze egy ponttal elmaradva Wilt Chamberlain 53 éves rekordjától.
Westbrook azért nem maradt rekord nélkül, az első félidőben szerzett 27 pontja a gála történetének legjobb eredménye. A játékos amúgy mindössze a harmadik aki 40 pont fölött termelt egy All-Star-gálán, Chamberlainen és Westbrookon kívül még Michael Jordan tudja felmutatni ezt a bravúrt, a "Főbika" még 1988-ban jegyzett 40 pontos mérkőzést.



(fg) (Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:nba.com)