Jump to content

NBA: Jamesék a tizenkettediket is behúzták - videó

2015. 02. 06. 09:05

Négy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján. A találkozókon csupán egy idegenbeli siker született, egyedül a Dallas tudott vendégként győzni. A legnagyobb elismerés azonban a Clevelandot illeti, LeBron Jamesék ugyanis sorozatban 12. győzelmüket aratták, a mostanit ráadásul úgy, hogy ezúttal nem LeBron James volt a legeredményesebb játékosa a csapatnak.

A Cleveland a Los Angeles Clippers együttesét fogadta és már az első negyedben egyértelműsítette fölényét. A Cavs dominanciája a folytatásban is megmaradt, a félidőben már 23 ponttal vezettek Jamesék. A mérkőzés egyoldalúságát nehezen dolgozta fel a Clippers, Barnes, Chris Paul és DeAndre Jordan sem úszta meg technikai nélkül, Barnest később ki is állították végleg a játékvezetők. A heves érzelmektől sem mentes mérkőzést végül a Cleveland nyerte 105-94 arányban, LeBron James 23 ponttal és 9 assziszttal zárta a mérkőzést, melynek legeredményesebb játékosa Kevin Love volt a maga 24 pontjával. A hazaiak mostani sikerükkel immáron 12 meccsesre növelték veretlenségi sorozatukat ezzel divíziójukban az első, a keleti főcsoportban pedig a harmadik legjobb mérleggel rendelkeznek.

NBA, alapszakasz: Charlotte Hornets–Washington Wizards 94–87, Cleveland Cavaliers–LA Clippers 105–94, Sacramento Kings–Dallas Mavericks 78–101, Portland Trailblazers–Phoenix Suns 108–87

(fg) (Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:cbssports.com)