Jump to content

NFL: A Heisman-trófea győztese draftra jelentkezik

2015. 01. 15. 12:50

Ahogy azt várni lehetett a Heisman-trófea legfrissebb győztese, Marcus Mariota bejelentette, hogy elhagyja a Kacsákat és elindul a 2015-ös NFL játékosbörzén. Az Oregon irányítóját az első öt közé várják a drafton.

"Miután mindent egyeztettem a családommal, úgy döntöttem, hogy jelenetkezem a 2015-ös draftra. Az egyetemen eltöltött időszakom hihetetlen élményt jelentett számomra. Kelly, Helfrich és Frost edzőknek nem lehetek elég hálás, de mindenki másnak köszönöm amit értem tett az évek során, hogy jobb ember, és jobb játékos lehessek" - olvasható Mariota közleményében.

A játékos vezérletével jóllehet a Ducks nem nyert nemzeti bajnokságot, ám mindez nem von le semmit az érdemeiből, tehetségét mindenki elismeri. Mariota 10 976 passzolt yarddal fejezte be pályafutását és összesen 136 TD-t szerzett az Oregon csapatában kezdőként teljesített 41 mérkőzésén, melyet 36-5-ös győzelmi mutatóval zárt.

A szakértők szerint Mariota természetesen első körös kiválasztott lesz, sőt az első öt játékos közé várják, sőt egyesek még azt sem zárják ki, hogy 1/1-esként várhatja a draftot. Hogy az NFL-ben megfelel-e, az a jövő kérdése, ám azzal mindenki egyetért, hogy az egyetemi liga szegényebb lesz egy klasszis játékossal.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:cbssports.com)