Jump to content

NFL: Nagyot küzdve az NFC döntőjében a Sajtfejűek

2015. 01. 12. 14:59

Habár fagypont alatt volt a hőmérséklet, az Ice Bowl második felvonásaként beharangozott Green Bay - Dallas messze volt a ’67-es találkozó -26 °C-tól, de azért a -6 °C sem volt kellemes a csarnokhoz szokott Tony Romoéknak. A másik oldalon Aaron Rodgers sérülése adott izgalomra okot a Lambeau Field közönségenek. A végletekig kiélezett találkozó pedig egy jó thrillernek is elment volna.

A találkozó elején a Green Bay kezdett jobban, Rodgersék hamar a dallasi célterület közelébe érkeztek, és bár úgy tűnt a Packers irányítója megfutja a 6 yardot, az utolsó pillanatban Quarlessnek passzolt, akinek az elkapásával a vezetést is szereztek. Ekkor is látszott, hogy Rodgers vádlija nem 100%-os. A Dallas még a negyed végén válaszolni tudott, Romo egy yardos passzát Clutts kapta el. A második negyedben Romo is összeszedett egy kisebb sérülést, majd Rodgers vitték földre, melynek következtében a Dallas megszerezte a labdát és éltek is a lehetőséggel, Williams TD-jével fordítottak a Cowboyok. A félidő hátralevő részében nem tudtak nagy játékot bemutatni a csapatok. A végén a Dallas rontott egy 50 yardos mezőnygólt, ezt büntetve a Green Bay egy sikeres mezőnygóllal zárkózni tudott. 14-10 a félidőben a Dallasnak.

A harmadik negyedben a Green Bay egy labdaszerzéssel nyitott, mely után csak egy mezőnygólt értékesítettek, az előny így még mindig a vendégeknél volt. Sőt, növelni is tudták, Murray 1 yardos futása 8 pontos előny eredményezett. Ám a harmadik negyed végén ismét zárkózott a Packers. Egy 41 yardos passz után Adams ért be a célterületre. Az extrapontot választotta a hazai csapat, nem mentek rá a 2 pontos kísérletre, így a különbség továbbra is 1 pont volt a Dallas javára. Az utolsó negyedben összeszedte magát a Green Bay védelme, Romonak momentuma nem volt. Rodgers vezethetett támadást, melynek Richard Rodgers fantasztikus elkapásával TD-t értek el. A 2 pontos játék nem jött össze, így 5 pont volt a különbség a Green Bay javára. A Dallasnak kockáztatnia kellett. Neki kellett menniük egy 4. és 2 yardnak, Romo hosszú passzt választott Bryant el is kapta a labdát fél yardra a célterülettől, ám mikor benyújtotta a labda egy pillanatra kiperdült a kezéből. A játékvezető elkapást mutatott, ám a hazaiak bedobták a piros zászlót, a challenge után megváltoztatták a döntést, így a Green Bay megkapta a labdát. Innentől már lejátszották az időt, egy rendkívül izgalmas csatában végül legyőzték a Cowboyst.

Az NFC döntőjében a Seattle Seahawks otthonába látogatnak. Kérdés, hogy Rogerst mennyire hátráltatja majd a sérülése a találkozón.

(PL)

(forrás: sportrajongo.hu, kép: green bay packers facebook)