Jump to content

NBA: húzzatok fel egy ki..szott falat!

2015. 01. 07. 09:50

Ezzel a taktikai utasítással küldte vissza a Detroit Pistons szakvezetője, Stan van Gundy a játékosait az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján a bajnoki címvédő San Antonio Spurs elleni mérkőzés utolsó pillanataiban. Az első hallásra elég egyszerűnek tűnő taktikai húzás végül bejött, a Pistons egy ponttal megnyerte a mérkőzést.

Két mérkőzést rendeztek az NBA alapszakaszának legutóbbi játéknapján. A Milwaukee Bucks 102-96 arányban kikapott a Phoenix Suns együttesétől, amely ezzel már sorozatban harmadik összecsapását nyerte meg. A Suns igazából az utolsó negyedben vette át az irányítást, a siker fő letéteményese Markieff Morris volt aki 26 ponttal és 10 lepattanóval a hazaiak legeredményesebb játékosának bizonyult. A mérkőzés nagyon kiegyenlített volt, és érdekes, hogy a Milwaukee több támadó lepattanót szerzett, kevesebbszer adta el a labdát, többször volt eredményes lerohanásból, mégis kikapott. A Suns játékosai ugyanakkor jobb százalékban értékesítették a dobásaikat (45.7 vs 42.0) és a mérkőzés végén eleresztett tripláik is betaláltak.
A nap másik mérkőzésén a bajnoki címvédő San Antonio Spurs a visszatérő Tony Parkerrel a soraiban kapott ki a Detroit Pistonstól. A mérkőzés végtelenül kiélezett volt, mindössze egy kosár döntött a Pistons javára, na meg a vedégek edzőjének, Stan van Gundynak a taktikai húzása, amely első hallásra elég egyszerűnek tűnik.

A játékosok végül felhúzták azt a bizonyos falat - a szakember nem fogalmazott ennyire finoman - így a Pistons 105-104-re megverte a bajnokot. A vendégektől Andre Drummond bizonyult a legeredményesebbnek a maga 20 pontjával és 17 lepattanójával, míg a bajnoki címvédőnél Jeff Ayres volt a legponterősebb, ő 16 pontot dobott. A Detroit sorozatban 6. meccsét nyerte meg, míg a Spurs legutóbbi 10 meccséből a hatodikat bukta el. (fg)