Jump to content

NBA: J.R. Smith Clevelandban folytatja

2015. 01. 06. 09:59

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján jelentették be, hogy egy három csapatot érintő csereügylet főszereplőjeként J.R. Smith és Iman Shumpert a Cleveland Cavaliers együttesében folytatják pályafutásukat, míg a Cavaliers Dion Waiterst áldozta fel az ügylet létrejöttéért. A cserében a Cavs, a New York Knicks és az Oklahoma City Thunders voltak érdekeltek.

David Griffin a Cleveland Cavaliers általános igazgatója közleményben tudatta, hogy csapata elcserélte egy három csapatot érintő ügylet keretében a fiatal védőt, Dion Waiterst aki pályafutását az Oklahoma együttesében fogja folytatni. A csereügyletben a New York Knicks együttese is érdekelt volt, onnan jön Clevelandba a 2013-ban a legjobb hatodik embernek választott J.R. Smith és Iman Shumpert, míg a Cavs-től Alex Kirk és Lou Amundson teszi át a székhelyét New Yorkba. A Knicks a megállapodás értelmében rajtuk kívül még megkapja Lance Thomast az Oklahoma City-től, valamint némi pénzt is (5.9 és 2.6 millió dollárnyi trade exception-t) melyet egy későbbi cserében lehet felhasználni.

Az Oklahoma ezen kívül egy első körös draft-jogot is ad a többek között LeBron Jamest is a soraiban tudó Cavs-nek, akitől a Knicks egy 2019-re szóló második körös draft-jogot kap. Mindeközben a New York elköszönt Samuel Dalemberttől is.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/abcnewyork.com)