Jump to content

NBA: A szakállas bosszúja

2014. 12. 23. 23:45

Tavaly a nyugati konferencia rájátszásának első körében a Portland küldte vakációzni a Houstont egy 4-2-es párharc után, ráadásul úgy, hogy a hatodik meccset a Blazers Damian Lillard győztes triplájával hozta. Azóta most találkoztak először a felek, James Harden pedig tett érte, hogy beteljesedjen a bosszú, hiszen nyert a Rockets 110-95-re, Harden pedig 44-et szórt.

James Harden a Portlandnek dobott 44 pontjával szezoncsúcsot ért el, ezzel a szakállas játékos ligaelső a szezonban elért 40 pont feletti mérkőzések számában (3), ráadásul mindegyik meccs decemberben volt. Harden vezeti az NBA-dobólistáját is és 11-szer érte el a szezonban a 30 pontot, amellyel szintén listavezető. Harden mindössze két ponttal maradt el karriercsúcsától, amelyet tavaly az OKC ellen ért el, a mai meccsen egyébként még kiosztott 7 gólpasszt és elcsent 5 labdát is. A Rockets all-star centere Dwight Howard is szép számokat hozott össze 16 pontjával és 13 lepattanójával.

A Portlandben betegség miatt nem játszhatott a csapat legeredményesebb pontszerzője és lepattanózója LaMarcus Aldridge, Lillard volt a legeredményesebbjük 18 ponttal, akit CJ McCollum követett 17-tel.

Jason Terry a mérkőzésen érte el 2000. bedobott hármasát, ezt az álomhatárt eddig csak ketten lépték át, méghozzá Ray Allen és Reggie Miller, a Houston pedig csapatszinten vezeti a ligát bedobott hármasok tekintetében, a Blazersnek is bepörköltek 13-at. Ez volt a szezonban az első alkalom, hogy a Portland legalább 10 triplát engedélyezzen ellenfelének.

Bemutatkozhattak a Rockets új játékosai, Corey Brewer és Alexey Shved, előbbi 12 pontot, 5 labdalopást és 4 gólpasszt jegyzett.

A Houston pénteken lép pályára Memphisben legközelebb, míg a Portland Oklahoma Cityben fog játszani cikkünk megjelenése után pár órával.

(ká)

(forrás: sportrajongó/fotó:houseofhouston.com)