Jump to content

NBA: B csapattal is megalázta a Spurs a New Yorkot

2014. 12. 11. 20:53

A címvédő ismét tanúbizonyságot tett arról, hogy olyan rendszerben játszik, amely akár kulcsjátékosai nélkül is működőképes. A San Antonio Spurs legjobb négy pontszerzője nélkül is megverte a Carmelo Anthony és JR. Smith nélküli New York Knickset, amely ezzel sorozatban tizedik alkalommal maradt alul.

A Spursben nem szerepelt Tony Parker és Kawhi Leonard sérülés miatt, míg Tim Duncant és Manu Ginobilit pihentette a San Antonio edzője Greg Popovich, azonban még ez sem törte meg a címvédőt, hiszen magabiztos győzelmet aratott a New York ellen 109-95 arányban. Az sem segítette a new yorkiak ügyét, hogy vezérük Carmelo Anthony és JR. Smith sem léphetett pályára.

A mérkőzés egészen a harmadik negyedig szoros maradt, ott azonban ellépett a bajnok, a harmadik játékrészt ugyanis 38-21-re nyerte a texasi csapat.

A Spurs ismét a csapatszellemre alapozott, hiszen hét játékosuk is 10 pont fölött zárt, valamint kiosztottak 22 gólpasszt is csapatszinten. A hazaiak legeredményesebbje Marco Bellinelli volt 22 ponttal, míg a vendégeknél a másodéves dobóhátvéd Tim Hardaway jr. volt a legjobb pontszerző 23 egységgel. A New York tehát továbbra is szenved újonc edzője Derek Fisher kezei alatt, zsinórban tizedik vereségét elszenvedve. Összességében a Knicks mérlege kiábrándító, mindössze négy győzelemre jut húsz vereség.

A Knicks a Bostonhoz látogat legközelebb, míg a Spurs a Lakerst fogadja majd.

További eredmények:

Charlotte Hornets-Boston Celtics 96-87

Indiana Pacers-Los Angeles Clippers 96-103

Orlando Magic-Washington Wizards 89-91

Atlanta Hawks-Philadelphia 76ers 95-79

Chicago Bulls-Brooklyn Nets 105-80

Minnesota Timberwolves-Portland TrailBlazers 90-82

Dallas Mavericks-New Orleans Pelicans 112-107

Golden State Warriors-Houston Rockets 105-93

Denver Nuggets-Miami Heat 102-82

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:airalamo.com)