Jump to content

NBA: A Cavs és a Grizzlies is rangadót nyert

2014. 12. 10. 23:30

A keleti főcsoport rangadóját a Cleveland nyerte a Raptors ellen, míg a nyugatiét a Memphis hozta a Dallas vendéglátójaként. A New York Knicks a kilencedik vereségét szenvedte el zsinórban, a Pistons pedig a tizenharmadikat.

Sorozatban nyolcadik győzelmét ünnepelhette a Cleveland, miután 105-101-re legyőzte a Toronto Raptorst. A Cavs legjobbja LeBron James volt 35 ponttal, míg a padról Dion Waiters is jól szállt be a meccsbe. Kyle Lowryt pedig limitálni tudta a Cleveland, így sikerült a szinte végig vezető kanadaiak ellen megfordítani a meccset. Érdekes módon pont a Raptors tudta utoljára legyőzni a Clevelandet november 22-én.

A Memphis legyőzte otthon csoportriválisát a Dallas Maverickset 114-105 arányban. A Macik legjobbja az ihletett formában játszó Marc Gasol volt a maga 30 pontjával (első hat szezonjában ez csak egyszer sikerült neki, idén viszont már négyszer), míg Mike Conley 22 pontot szerzett. A túloldalon Nowitzki rossz dobónapot fogott ki, míg Monta Ellis könyöksérülése miatt nem játszott sokat.

A Portland legyőzte a Detroitot 98-86-ra, így a Pistons elszenvedte zsinórbeli tizenharmadik vereségét. LaMarcus Aldridge 23 pontot szórt, a Pistonsnál Greg Monroe 22 ponttal és 10 lepattanóval zárta az estét.

A New York Knicks is nagy gödörben van, hiszen zsinórban 9-et zakójukat kapták, ezúttal a New Orleans Pelicans nem kegyelmezett nekik (104-93). A Pelicansben ezúttal Tyreke Evans lépett fel Anthony Davishez. Evans 27 pontot szerzett, Davis 18-at. A Knicksnél Stoudemire szezoncsúcsot ért el 26 pontjával, amely mellett még 5 blokkolt dobást is jegyzett. Carmelo Anthony mindössze 17 pontig jutott és a mérkőzés utáni nyilatkozatában elárulta, hogy térdsérülése nem javul, ami miatt elképzelhető, hogy több találkozót kell majd kihagynia.

Győzelemmel mutatkozott be a hazai közönségnek az MVP. Kevin Durant első hazai meccsén lépett pályára a szezonban, óriási ovációt kapott az Oklahoma City szurkolóitól, a Thunder pedig 114-101-re legyőzte a Milwaukee Bucksot. Durant 23 pontot, 9 lepattanót és 7 gólpasszt szerzett, a Thunder másik nagy sztárja Russell Westbrook pedig 28-at. Az OKC az utolsó 5 meccséből 6-ot megnyert, a Bucks viszont a legutóbbi 6 meccséből 5-öt elvesztett.
Értékes idegenbeli győzelmet szerzett a Miami Phoenixben (103-97). A Heatben Chris Bosh parádés 34 pontos teljesítménye mellett Luol Deng (23 pont) nyújtott kiemelkedőt.

Salt Lake Cityben bukott a Spurs. A Utah Jazz 100-96-ra győzte le a címvédőt, így kilencmeccses nyeretlenségi sorozatának vetett véget. A Spurs edzőjét Greg Popovichot kiállították, mivel kritizálta a bírók döntéseit.
98-95-re verte a Lakers a Sacramentót. Kobe Bryant 32 pontot vágott a Kingsnek, ebből kilencet az utolsó percekben. DeMarcus Cousins már hét meccse nem játszhat agyhártyagyulladás miatt és legalább egy hétig nem bevethető még.


(forrás: sportrajongó.hu/kép: therunnersports)