Jump to content

NBA: Ellenállhatatlan a Warriors

2014. 12. 05. 22:20

Zsinórban 11-szer győzött a Golden State. A hihetetlen atmoszférájú Oracle Arénában ezúttal a New Orleans Pelicans ereszkedett térdre a Warriors előtt, ráadásul úgy hogy csak a második negyed közepéig tudta megnehezíteni a Golden State dolgát.

Megszerezte 11. egymást követő győzelmét a Golden State Warriors, ezzel beállította a csapat történetének leghosszabb győzelmi szériáját. A mérkőzést talán a két feltörekvő szupersztár Anthony Davis és Steph Curry csatájának is be lehetett volna harangozni, főleg úgy, hogy statisztikáik alapján ez a két játékos futja eddig a legjobb szezont az egész ligában. Curry 19 pontos, 11 gólpasszos estét tett le az asztalra, míg a másik Splash Brother Klay Thompson 23 pontjával könnyedén verte a kaliforniai együttes a New Orleanst 112-85 arányban.

A hazaiak újonc edzője Steve Kerr szerint, rég nem játszott ilyen jó meccset együttese. A Golden State egyébként vezeti az NBA-t kiosztott gólpasszok és mezőnyszázalék tekintetében, ráadásul a legjobb mérleggel is Ők rendelkeznek (16-2).

A Pelicans legnagyobb sztárja Anthony Davis 30 pontot és 15 lepattanót szerzett, de egyedül kevés volt még Ő is arra, hogy meccsben tartsa csapatát.

Mindkét csapat szombaton játssza következő mérkőzését, a Warriors Chicagóban játszik nagy rangadót, míg a Pelicans Los Angelesbe látogat a Clippersbe.

További eredmények:

New York Knicks-Cleveland Cavaliers 87-90

Portland Trailblazers-Indiana Pacers 88-82

(forrás:sportrajongo.hu kép: fansided.com)