Jump to content

NBA: Végre nyert a Sixers

2014. 12. 04. 21:45

Már a Philadelphia 76ers sem nyeretlen az NBA-ban. A Sixers a Timberwolves otthonában győzedelmeskedett 85-77 arányban, így elkerülte a 0-18-as szezonstartot, amely a negatív rekord beállítását jelentette volna.

Végre a Philadelphia is talált egy olyan csapatot, amelyet le tudott győzni, a Minnesota Timberwolves személyében. Ha most is kikapott volna a Sixers, akkor beállította volna a New Jersey Nets 2009-2010-es szezonban felállított negatív rekordját (0-18-as szezonkezdet).

Jól jellemző a két csapat szereplésére és a meccsre is, hogy már 16 másodperce folyt a találkozó, amikor azt a bírók újraindították, mert a csapatok rossz irányba kezdtek el támadni.

A Philadelphia 76erst leginkább a sokoldalú másodéves irányító Michael Carter-Williams játéka segítette a győzelemhez. Carter-Williams 20 pontot, 9 lepattanót és 9 gólpasszt vállalt a meccs során. A Sixers mindössze 39 százalékkal dobott a liga egyik leggyengébb védelme ellen, ráadásul 19 alkalommal el is adták a labdát.

A Wolvesnál a szenegáli Gorgui Dieng volt a legeredményesebb játékos a maga 15 pontjával és 16 lepattanójával. A Minnesota is borzasztó mérkőzést produkált, mivel csak 36%-kal dobtak a mezőnyből és 19-szer eladták Ők is a labdát, így legutóbbi 13 meccsükön 11. vereségüket szenvedték el.

A Kevin Love-ért beszerzett 1/1-es draftolt fiatalok közül Andrew Wiggins 11 pontot és 5 lepattanót szerzett, Őt választották egyébként a nyugati konferencia legjobb újoncának novemberben, míg a tavalyi első választott Anthony Benett rossz hozzáállása miatt alig 4 percet kapott Flip Saunders edzőtől.

A rossz mérkőzés ellenére a Sixers-legenda Allen Iverson is megemlékezett twitterén a mérkőzésről: "Congrats lil homies! Keep fighting and stay strong." ("Gratulálok srácok! Küzdjetek tovább és maradjatok erősek!) Szép gesztus volt ez Iversontól, akinek korában a Sixers igazi élcsapat volt még.

A Philly az Oklahoma Cityt fogadja pénteken, míg a Minnesota a Houstont fogadja.