Jump to content

NHL: A legenda visszatér

2014. 12. 03. 09:31

Hivatalossá vált, hogy visszatér az észak-amerikai jégkorong-bajnokságba a liga valaha volt egyik legjobb kapusa, Martin Brodeur. A hálóőr a St. Louis Blues együttesében folytatja pályafutását amelyhez egy évre írt alá. Brodeur a térdsérülést szenvedő Brian Elliott helyére érkezik és egyes hírek szerint 700 ezer dollárt keres majd a szezon során.

Brodeur a megállapodás szerint a jelenlegi első számú kapus Jake Allen mögé érkezik és a mai naptól bármikor bevethető. A 700 ezer dollárról szóló szerződése amúgy leginkább bónuszokkal van teletűzdelve, így jön ki ez a hatalmas összeg. Az egyik legérdekesebb pont például azt tartalmazza, hogy az NHL-legenda minden megszerzett pontért 10 ezer dollár kap. Ken Hitchock vezetőedző a veterán játékos érkezésével kapcsolatban elmondta, biztos, hogy játszatni fogja, hiszen nem véletlenül igazolták le. Brodeur a tavalyi idény után még nem akart visszavonulni egy évet még szeretett volna lehúzni az NHL-ben. A 42 éves kapus azonban nem talált magának csapatot ebben leginkább az játszott szerepet, hogy a legutóbbi idénye nem sikerült túl jól. A legendás kapus 90%-os hatékonysággal védett, ami nem kimagasló az NHL-ben, nem csoda ha nem kapkodtak egy "nyugdíjas korban" lévő, nem túl jó formát mutató kapusért az idény végeztével.

A szakértők véleménye megoszlik Brodeurrel kapcsolatban ugyanis az átlaga a 2009-2010-es idény óta nem érte el a 91%-ot. Ugyanakkor a kanadai klasszis az NHL történetének legtöbb győzelmével rendelkező kapusa és ő jegyzi a legtöbb shutout-ot is. Az olimpiai aranyéremmel is rendelkező, háromszoros Stanley-kupa győztes játékos a 24. NHL szezonját kezdi meg, pályafutása során eddig 1259 mérkőzésen lépett jégre, igaz mindegyiket a New Jersey Devils csapatának tagjaként, éppen ezért elég furcsa lesz őt más klub színeiben látni.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:nhl.com)