Jump to content

NBA: A bajnok még mélyebbre lökte a Phillyt

2014. 12. 02. 20:34

17 mérkőzés után még mindig nyeretlen a Philadelphia 76ers. Legutóbb otthon kaptak ki a címvédő San Antonio Spurstől 109-103-ra, ráadásul úgy, hogy a Spursnél nem játszott Tony Parker és Tim Duncan sem.

Az NBA-történetében a legrosszabb startot eddig a New Jersey Nets produkálta a 2009-2010-es szezonban (0-18). Ehhez a negatív rekordhoz kerül közelebb mérkőzésről mérkőzésre a Philadelphia. Most épp a San Antonio Spurs állt első győzelmük útjába. Parker és Duncan hiányában Kawhi Leonard lépett szintet 26 pontos és 10 lepattanós teljesítményével. A Spurs ezzel zsinórban 8. győzelmét aratta, 13-4-re javítva mérlegét. A Sixersnél Michael Carter-Williams nyújtott kiemelkedőt 24 pontjával és 11 lepattanóval. A San Antonio edzője Greg Popovich dicsérte a Philly mesterét Brett Brownt, aki hét évig volt „Pop” segédedzője a Spursnél. Apró öröm a Sixers háza táján, hogy a tavalyi draftoltjukat Dario Saricot választották az Euroligában a hónap játékosává. Habár a horvát Saric játékjoga a Sixersnél van, még Európában hagyták a török Efes Istanbulban edződni.
A Philadelphia következő mérkőzésén Minnesotába látogat a Timberwolveshoz, ahol nagy esélye van a nyeretlenségi széria megszakítására. Ha ott kikapnak, akkor a következő meccsükön a Thunder ellen Oklahomában nehéz lesz nyerni, mivel Russell Westbrook és Kevin Durant is hadra fogható lesz elméletileg.
A Spurs következő ellenfele a Nets lesz, amely csapattal Brooklynban találkoznak majd.

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:airalamo.com)