Jump to content

NFL: Ray Rice játékra jelentkezik

2014. 11. 29. 09:03

A barátnőjét ittas állapotban brutálisan megverő és ezért az NFL által határozatlan időre eltiltott Ray Rice pert nyert a liga ellen, így akár a napokban visszatérhet a pályára. Rice-nak egyelőre még nincs csapata, ám miután az NFL egyik legjobb running backjéről van szó, kérőkben aligha lesz hiány.

Ahogy arról korábban már honlapunk is beszámolt, az NFL egyik legjobb running backje februárban Atlantic City-ben egy szállodai liftben verte meg brutálisan barátnőjét, akit azóta már feleségül is vett. Az esetről videofelvétel is készült, ami azonban csak szeptemberben került nyilvánosságra, igaz ezt követően már futótűzként terjedt el a világhálón. Rice a ligától – még a botrány kirobbanása előtt - két (!) mérkőzéses eltiltást kapott, hiszen az eset után polgári peres eljárás zajlott a játékos ellen. A liga főkomisszárja, Roger Goodell miután a videó napvilágot látott - állítólag az NFL részéről is akkor látták először a felvételeket... - határozatlan időre eltiltotta a Baltimore Rawens futóját, akit később a csapata is menesztett.

Rice viszont fellebbezett a liga eltiltása ellen és meg is nyerte ezt a pert, így azonnali hatállyal visszatérhet a futballpályára. A 27 éves játékos egyelőre csapat nélkül van, ám a karrierje során futott 6180 yard és a 37 TD azért elég jó ajánlólevél, még akkor is ha előélete immáron messze nem fedhetetlen.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:thatsenuff.com)