Jump to content

NBA: A Spurs ismét megtréfálta Lebront

2014. 11. 20. 14:01

Úgy tűnik, hogy a San Antoniónak teljesen mindegy, hogy LeBron James a Cleveland vagy a Miami kosarasa, ma hajnalban ugyanis a Spurs Clevelandban győzött a Cavaliers ellen 92:90 arányban.

Ritkán látni novemberben ilyen intenzív alapszakasz mérkőzést, már a feldobásnál lehetett érezni a feszültséget és azt, hogy mennyire szeretne revansot venni a tavalyi elvesztett döntőért LeBron James. Nem a kiemelkedő egyéni teljesítményekről szólt a mérkőzés, a Clevelandben érdekes módon nem a BIG3 tagjai, hanem Anderson Varejao szerezte a legtöbb pontot, szám szerint 23-at. A Spursnél csodálatosan járt a labda (mint mindig), azonban ez még nem az a San Antonio, aki a tavalyi rájátszásban átrobogott a ligán.

Bár James azt nyilatkozta a meccs után, hogy javult a Cavs védekezése, sokan mégis úgy gondolják, hogy a Spursnek megvoltak a könnyű helyzetei, csak nem tudták bedobni azokat. Poppovich mester sem volt mindig elégedett a vendégek játékával, hiszen a második félidő 17. másodpercében rögtön időt kért, hogy csapatát rendbe szedje. James szenvedett a mérkőzés nagy részén, talán megint kicsit görcsösen játszott vagy Kawhi Leonard védekezett jól rajta. Vagy kicsit mindkettő. King James mindenesetre csak 15 ponttal zárt, tette mindezt pocsék 6/17-es mezőnymutatóval és 5 eladott labdával, melyek közül az utolsó volt a legfájdalmasabb, hiszen az utolsó másodpercekben két pontos clevelandi hátránynál Manu Ginobili csente el tőle a labdát, bebiztosítva ezzel a győzelmet a texasiaknak. A vendégeknél Duncan és Diaw húzta a szekeret 19-19 ponttal, utóbbi sokoldalú játéka külön élményszámba ment, rendkívüli passzérzéke miatt.

A vereség után a Cleveland 5-5-ös mérleggel áll, míg a San Antonio 7-4-gyel. Az eddig alulteljesítő Cleveland a Washington Wizards ellen játssza következő meccsét, míg a Spurs Minnesotába utazik a Timberwolveshoz.

(ká)
(fotó: espn.com, forrás: sportrajongo.hu)