Jump to content

NBA: negatív rekord Bryantnél és a Lakersnél is

2014. 11. 12. 10:01

Tovább tart a Los Angeles Lakers mélyrepülése az észak-amerikai kosárlabda-ligában (NBA). A kaliforniai együttes újabb vereséget szenvedett el, így története legrosszabb idénykezdetét produkálja. A Lakers-szurkolók ráadásul egy másik negatív rekordnak is szemtanúi lehettek kedvenceik Memphis elleni mérkőzésén, a csapat veterán vezére Kobe Bryant lett a liga történetének legtöbb mezőnykosarát elrontó játékosa.

A rekordok napja volt a tegnapi az NBA-ben, igaz a Los Angeles Lakers szurkolói lemondtak volna erről. A kaliforniai csapat ugyanis hetedik meccsén elszenvedte idei hatodik vereségét, ilyen rossz rajtot pedig még nem produkált hét mérkőzés alatt az együttes története során. Bryantéket a Memphis leckéztette meg, a csapat mellett pedig Kobe is rekordot döntött, ő lett a liga legtöbb mezőnykosarát elrontó játékosa. A címet amúgy John Havlicektől vette el és jelenleg 13418 kihagyott dobásnál jár. Bryant rövid időn belül amúgy egy másik rekordot is megdönthet, ám annak gyaníthatóan jobban fog örülni, hiszen már csak 433 pont választja el a harmadik helyezett Michael Jordantől az NBA örökranglistáján.

Bryanten kívül más is rekordot döntött, ő pedig nem más, mint Dirk Nowitzki a Dallas német szupersztárja. Nowitzki a legutóbbi játéknapon 17 pontot szerzett, ez pedig elegendő volt ahhoz, hogy leelőzze Hakeem Olajuwont és a liga legponterősebb nemzetközi játékosává váljon. A veterán játékos jelenleg 26 953 pontnál jár és ha csak nem hátráltatják sérülések, úgy az örökranglistán akár még két előtte álló legendát, Moses Malone-t és Elvin Hayes-t is megelőzheti, sőt Shaquille O'Neal is belátható távolságon belül van számára.

A játéknap krónikájához tartozik még, hogy a San Antonio Spurs az idény eddigi meglepetéscsapata a Golden State ellen megmutatta mitől is bajnokcsapat egy bajnokcsapat, a címvédő izgalmas mérkőzésen 113-100-ra verte a Warriorst.

NBA, alapszakasz:

Toronto Raptors–Orlando Magic 104–100
Memphis Grizzlies–Los Angeles Lakers 107–102
Milwaukee Bucks–Oklahoma City Thunder 85–78
Dallas Mavericks–Sacramento Kings 106–98
Portland Trail Blazers–Charlotte Hornets 102–100
Golden State Warriors–San Antonio Spurs 100–113

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó: