Jump to content

NHL: Chicagóban állt újra nyerő pályára a Capitals

2014. 11. 08. 09:35

A Washington Capitals öt vereség után tudott újra nyerni az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban. A fővárosi együttes 3–2-re győzött a Chicago Blackhawks otthonában.

Nem úgy tűnt, hogy Chicagóban szakad meg a Washington rossz sorozata, hiszen a Blackhawks 2–0-ra vezetett. A Capitals azonban a második harmad utolsó öt percében három gólt szerezve fordított, ezután pedig már nem változott az állás.

Szintén 2–0-s hátrányból nyert az Arizona Coyotes, amely szétlövésben diadalmaskodott az Anaheim vendégeként. A Carolina nem bízta a pontok sorsát a szétlövésre, 19 éves svéd csatára, Elias Lindholm 37.8 másodperccel a hosszabbítás letelte előtt emberelőnyből lőtte a Hurricanes győztes gólját. A Buffalo kétszer egyenlíteni tudott hazai pályán az Edmonton ellen, harmadszor viszont már nem, így az Oilers megszerezte első idegenbeli győzelmét az idényben.

A játéknap kakukktojása a Detroit–New Jersey mérkőzés volt, amelyen nem 3–2-es végeredmény született. A Red Wings a lágyéksérülése miatt hiányzó Pavel Dacjuk nélkül nyert 4–2-re.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Edmonton Oilers 2–3
Carolina Hurricanes–Columbus Blue Jackets 3–2 – hosszabbítás után
Detroit Red Wings–New Jersey Devils 4–2
Chicago Blackhawks–Washington Capitals 2–3
Anaheim Ducks–Arizona Coyotes 2–3 – szétlövéssel

(bb)

(Forrás:sportrajongo.hu/nso.hu; fotó:sportrajongo.hu/oroszvilag.hu)