Jump to content

Érdekes statisztikák az NBA világából

2014. 11. 06. 18:25

Túl vagyunk kilenc játéknapon az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA). Kilenc nap rengeteg érdekes statisztikai adatot szolgáltatott, ezek közül szemezgettünk.

John Wall az egyetlen játékos a jelenlegi mezőnyből, aki 20 pontot és 10 gólpasszt átlagol meccsenként. Utoljára Deron Williams tudta hozni ezt a teljesítményt egész évre levetítve a 2010-11-es szezonban.

Dion Waiters mindössze hétszer passzolt a Utah Jazz elleni vesztes meccs során. Ez pontosan kettővel több passz, mint amit a Portland Trailblazers elleni zakó során adott.

Waiters csapattársa Kyrie Irving 63 passzt adott, de így sem sikerült gólpasszt összehoznia a klasszis irányítónak, viszont legutóbbi gólpassza óta 36 rádobása volt.

Gólpasszoknál maradva, és annál, hogy milyen abszurd az idei szezon. A nem épp önzetlenségéről híres Carmelo Anthony több gólpasszt adott (22), mint amennyit a Cleveland kezdő hátvédpárosa (Kyrie Irving + Dion Waiters) EGYÜTT (19).

Rajon Rondo (Boston Celtics) megszerezte a Toronto Raptors elleni meccsen karrierje 30. tripla-dupláját (13 pont, 15 lepattanó, 10 gólpassz).

A nyugati- konferencia úgy tűnik, hogy idén is erősebb, mint a keleti. Nyugat-Kelet mérleg: 14-3, amelyből két győzelem az ezer sebből vérző Oklahoma City Thunder ellen történt.

Három veretlen csapat maradt a ligában: Memphis Grizzlies (5-0), Houston Rockets (5-0) és a Golden State Warriors (4-0), valamint két nyeretlen Philadelphia 76ers (0-5) és a Los Angeles Lakers (0-5).

A Cleveland 1-3-as mérleggel kezdett, mindössze 5 csapatnak sikerült ilyen kezdés után bajnoknak lenni. Legutoljára Michael Jordannek jött össze ez a bravúr a Bullsszal a 1990-91-es szezonban.

(ká)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó: