Jump to content

NHL : A Nyugati Konferencia nagy kérdései - 3.rész

2014. 10. 03. 13:42

Folytatjuk a Nyugati Konferencia csapatait érintő kérdések és az arra adott válaszok bemutatását, John Kreiser, az nhl.com szakírójának cikke alapján.

Los Angeles Kings – A kérdés: el tudják-e kerülni a Stanley Kupa „másnaposságát”? – A válasz: Dean Lombardi GM néhány változtatást eszközölt a csapaton, amely a tavalyi rájátszásban idegenben három 7. mérkőzést is nyert, mielőtt 5 meccs alatt legyőzte a Rangerst, elhódítva a Stanleyt 3 éven belül immáron másodszor. A Kings legendásan nem szakítja szét magát az alapszakaszban, aminek következményeként a rájátszásban idegenben kezdi a párharcokat. Ha lehet célt kitűzni, akkor az a kicsit „hajtósabb” alapszakasz lehetne, a könnyebb playoff érdekében.

San José Sharks – A kérdés: kisebb finomítás vagy újjáépítés jön? A válasz: kiesni egy párharcból 3-0-ás vezetés után felettébb kellemetlen. A Kings elleni búcsú után Doug Wilson GM a jövő csapatát kezdte el kialakítani: ennek fényében távozott a nyáron – csere vagy elengedés keretében – 3 veterán (Boyle, Stuart, Havlat), a tavaly 111 pontot szerző csapat pedig jelenleg kapitány nélkül készül, miután Thornton és Marleau lemondtak a tisztségükről.

Nashville Predators – A kérdés: készen áll a franchise a kultúraváltásra? A válasz: az 1998-as, NHL-hez történő csatlakozás óta először nem Barry Trotz ül majd a Predátorok kispadján. Peter Laviolette, a Carolina-val kupát nyerő mester egy magasabb tempójú, támadó stílusra esküszik, amit még nem tapasztaltak a Zene Városában. Laviolette erőfeszítéseit nagyban megkönnyítheti, ha a kapus Pekka Rinne a tavalyi sokmeccses kihagyást (csípőműtét) követően egészséges lesz.

Winnipeg Jets – A kérdés: jelentheti-e a különbséget az új tréner? A válasz: Paul Maurice tavaly januárban vette át a csapatot, azonban a playoffról így is lemaradtak. Az új edző kőkemény alapozást ígért játékosainak, azonban az elvégezett munkára tekintet nélkül a Jets többé-kevésbé ugyanannak a csapatnak tűnik, mint a tavalyi szezonban: néhány szabadügynök leigazolásával, és nem sok fiatal játékossal próbálják meg elérni a rájátszást, a franchise történetében másodszor.

(bb)
(Forrás: sportrajongo.hu/nhl.com; fotó: sportrajongo.hu/oilersnation.net/jegkoronblog.hu)