Jump to content

NFL: újabb botrány, ezúttal gyerekbántalmazás

2014. 09. 13. 08:40

A BBC értesülései szerint a Minnesota Vikings amerikaifutball-játékosát gyermekbántalmazással vádolják. A lap úgy tudja, hogy Adrian Peterson egy faággal verte el a gyerekét. Az eset Texasban történt még májusban. A játékos ügyvédje csupán "suhintásnak" aposztrofálta a történteket, a gyermek mégis komoly sérüléseket szenvedett. Peterson ellen elfogatóparancsot adtak ki, a hétvégi mérkőzést kihagyja.

A BBC amerikai forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a Minnesota Vikings játékosa Adrian Peterson májusban a texasi Springben egy faággal elverte nagyobbik gyermekét, miután az ellökte testvérét miközben a gyerekek egy videószimulátorral játszottak.

Peterson ügyvédjén keresztül kommentálta a történteket. Rusty Hardin elmondása szerint a játékos soha sem akarta bántani négy éves gyermeket, mindössze nevelési célzatból büntette meg. Az ügyvéd szerint Peterson csupán megsuhintotta a gyereket egy faággal, ám a helyi média szerint a gyermek testén - a hátán, a lábán, és fenekén - vágások, karcolások, horzsolások és zúzódások találhatóak, ezek pedig nem arra engednek következtetni, hogy csupán suhintásról van szó. Hardin azt ugyan nem említette, hogy védence miért gondolta úgy, hogy a gyermek fegyelmezésére miért éppen egy faágat tartott a legalkalmasabb eszköznek, azt viszont nem felejtette el hangsúlyozni, hogy Peterson egy igazán szerető apa, aki saját emlékeiből merítet, hiszen gyermekkorában Texas keleti részében hasonló neveltetésben és szigorban részesült.

A jogi képviselő szerint Peterson nagyon megbánta tettét, és teljes mértékben együttműködött a hatóságokkal akik pénteken ennek ellenére elfogatóparancsot adtak ki ellene. A játékos természetesen nem lesz ott a Minnesota keretében a vasárnapi New England elleni mérkőzésen.

Az eset már csak azért is döbbenetes, mert Petersont valamivel több mint egy évvel ezelőtt szörnyű tragédia érte, a futójátékos gyermekét volt felesége barátja úgy megverte, hogy a két éves gyermek később belehalt sérüléseibe.

Az eset csupán csak pár nappal robbant ki a Ray Rice-botrányt követően. Mint ismeretes Rice még télen Atlantic City-ben egy liftben ütötte le feleségét amiért két meccsre szóló eltiltást kapott a ligától. Pár napja azonban napvilágra került egy videó, amely ország világ elé tárta a brutális esetet. Rice szerződését a Baltimore felbontotta a liga pedig felfüggesztette a játékjogát, ám a botrány ezzel nem ült el, ugyanis kiderült, hogy az NFL vezetői korábban már láthatták a biztonsági kamera által rögzített esetet, mégsem hozták nyilvánosságra és mégsem büntették meg Ricet példásan.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:necolebitchie.com)