Jump to content

NBA: Ray Allen közel a Bullshoz - sajtóhír

2014. 09. 09. 07:30

A Chicago Bulls közel áll ahhoz, hogy szerződtesse Ray Allent, az NBA történetének egyik legjobb hárompontos dobóját. A Boston Celtics és a Miami Heat együttesével is bajnokságot nyerő veterán védő pár hete még nem tudta, hogy folytatja-e egyáltalán pályafutását, ám a tengerentúli sajtó tudni véli, hogy a Chicago Bulls vezetői tárgyalásban állnak Allen képviselőivel.

Egyáltalán nem biztos még, hogy Ray Allen megkezdi 19. NBA idényét, ám amennyiben kötélnek áll és még egy utolsó szezon erejéig marad a ligában, akkor a hírek szerint nagy esély van arra, hogy a Chicago Bullsban tegye mindezt. Természetesen Allenért sorban állnak a jobbnál jobb csapatok, ami még annak ellenére sem meglepő, hogy jövőre betölti a 40. életévét. A pályafutása során a hárompontosok tekintetében 40%-os bobószázalékkal rendelkező Allent az a Bulls csábítja, amely a nyáron igen csak aktív volt. A chicagói klub megszerezte Pau Gasolt, Aaron Brooks-t, az újonc Doug McDermott is náluk folytatja, ahogy az Európában már klasszisnak számító Nikola Mirotic is, akit többen az új Toni Kukocnak tartanak.

A Bulls kerete tehát a vb-n igen jó formát mutató Derrick Rose-zal és Joakim Noah-val borzasztóan erősnek tűnik, nyugodtan nevezhető bajnokesélyes csapatnak. Ezzel a kerettel és Tim Thibodeau edző személyével csábítják Allent, akinek a szakembert nyilván nem kell bemutatni, hiszen 2008-ban annak a Bostonnak volt a segédedzője, amelynek színeiben Allen bajnokságot nyert.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:cbssport.com)